SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MADRID, ÎN DIRECT PE DOLCESPORT

Madrid, teren cunoscut » România are patru reprezentante pe tabloul principal, toate cu experiență în Caja Magica

Simona Halep a fost învinsă anul trecut în primul tur de Alize Cornet // FOTO Alex Nicodim
Simona Halep a fost învinsă anul trecut în primul tur de Alize Cornet // FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat sambata, 30 aprilie 2016 00:00

Cele patru românce prezente pe tabloul turneului din capitala Spaniei au în spate multe evoluții pe zgura de la Caja Magica.

Al doilea turneu ca mărime pe zgură pornește azi la drum cu patru românce direct pe grila principală. Trei grație clasamentului și una grație unui wild card. Ieri, "tricolorele" și-au aflat adversarele de la Mutua Madrid Open, competiție de categoria Premier Mandatory.

Toate jucătoarele din România au participat de mai multe ori la întrecerea din capitala Spaniei, dar cele mai bune rezultate le-au obținut Simona Halep și Irina Begu.

"E unul dintre turneele mele favorite"

La ediția 2016, Simona Halep, cap de serie 6, o va întâlni în primul tur pe japoneza Misaki Doi, 45 WTA. În trecut, românca a bifat cinci prezențe, în patru ocazii ea pierzând de la primul meci, iar în 2014 a ajuns până în finală. Simona e în căutarea formei pe zgură.

"Mă simt bine pentru că nu am nimic de pierdut aici. E unul dintre turneele mele favorite pentru că am jucat la un nivel bun acum doi ani. Sunt încrezătoare, cunosc bine terenurile și cred că sunt capabilă să practic un joc bun", a spus ieri Simona.

Irina Begu, sfertfinalistă în 2015 și aflată la a patra ediție, va avea parte de un duel tare în primul tur, ea urmând să o întâlnească pe Eugenie Bouchard, 46 WTA. Begu și Halep urmează să joace duminică.

În partea de sus a tabloului, Monica Niculescu se va duela cu o jucătoare venită din calificări. Monica e la a cincea participare și niciodată nu a depășit primul tur. Sorana Cîrstea, beneficiară a unui wild card, o întâlnește pe Jelena Jankovici, cu care e la egalitate în disputele directe, 3-3.

Sorana e la a șasea participare, de două ori atingând turul al doilea. Lor li s-ar putea adăuga Patricia Țig, cea care ieri s-a impus în primul tur al calificărilor.

Fără lider

Serena Williams a anunțat cu doar câteva ore înainte de tragerea la sorți că nu va putea participa la turneul de la Madrid din cauza unei gripe, astfel că favorită principală a devenit Agnieszka Radwanska.

"Fără Serena se deschide o oportunitate pentru celelalte jucătoare, dar la un astfel de turneu oricine poate câștiga, însă e normal să le punem în capul listei pe cele care au câștigat cele mai multe competiții anul acesta, evident e vorba despre Azarenka și Kerber", a spus Carla Suarez Navarro.

Adversarele româncelor la Madrid:

  • Simona Halep (6)-Misaki Doi (Japonia)
  • Monica Niculescu-Jucătoare din calificări
  • Irina Begu-Eugenie Bouchard (Canada)
  • Sorana Cârstea-Jelena Jankovici (Serbia)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
merace
merace  •  30 Aprilie 2016, 17:57

la Rabat, titlul a fost castigat de elvetianca Timea Bacsinszky, 6-2,6-1 cu neozeelandeza Marina Erakovic. Pacat ca GSP are timp de cancanuri cu infractori barosani si momente publicitare, in loc sa scrie stiri de sport semnificative.

merace
merace  •  30 Aprilie 2016, 17:40
Postat de nnapocarepublic pe 30 Aprilie 2016, 17:33

sper sa piarda Halep inca din primul tur

mai bine zi sincer ca tii cu Timea Babos! :D

merace
merace  •  30 Aprilie 2016, 17:39
Postat de nnapocarepublic pe 30 Aprilie 2016, 17:33

sper sa piarda Halep inca din primul tur

daca erai român, sperai sa castige orice meci, dar in starea ta, te inteleg ca esti napocan *** :D

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează