SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DIN SEUL

Mai aproape de trofeu » Niculescu și Țig se luptă pentru o finală românească la Seul

Articol de - Publicat sambata, 24 septembrie 2016 00:00

Monica Niculescu și Patricia Țig luptă în această dimineață pentru o finală românească la turneul de la Seul.

Din trei românce înscrise pe tabloul turneului de categorie International de la Seul, două au ajuns în semifinale. Patricia Țig a fost prima care s-a calificat ieri în penultimul act, după ce a trecut de Sara Sorribes Tormo, 139 WTA, cu 7-6 (2), 2-6, 6-3.

Românca de pe locul 135 WTA și în vârstă de 22 de ani  este pentru a doua oară în această fază în circuitul profesionist, după ce anul trecut a ajuns până în finala turneului de la Baku, unde a fost învinsă de Margarita Gasparian. 

Pentru a evolua din nou într-un meci în care miza este un trofeu WTA, Patricia trebuie să treacă în această dimineață de Lara Arruabarena din Spania, care ocupă locul 90 în ierarhia mondială.

Imediat după partida dintre Țig și Arruabarreba va începe a doua semifinală, cea dintre Monica Niculescu și Shuai Zhang. Românca, 55 WTA, a învins-o ieri în sferturi de finală pe cehoaica Jana Cepelova cu 6-4, 6-2. Monica nu a pierdut niciun set la acest turneu.

Chinezoaica Zhang este pe 40 în topul mondial și nu s-a mai ciocnit până acum cu Monica Niculescu. Va fi a treisprezecea semifinală pe care Monica o va juca în circuitul profesionist, ea câștigând cinci și pierzând șapte.

Pe tabloul de la Seul a mai evoluat și Irina Begu, câștigătoarea de anul trecut, ea fiind învinsă în turul al doilea de Jana Cepelova.

11.300 € este premiul pentru calificarea în semifinalele turneului de la Seul

13-10este raportul dintre sferturile de finală câștigate și pierdute de Monica Niculescu

2-1este raportul dintre sferturile de finală pierdute și cele câștigate de Patricia Țig în carieră

Serena out

Serena Williams, fostul lider mondial, a anunțat ieri că nu va participa ieri la turneele de la Wuhan și Beijing. Ea a invocat o problemă la umărul drept, dar speră ca va putea juca la Turneul Campioanelor, 23-30 noiembrie, unde este deja calificat.

"M-am antrenat și am jucat, dar umărul meu încă nu e îndeajuns de bine pentru a evolua din nou", a spus a doua jucătoare a lumii. Americanca în vârstă de 34 de ani a jucat doar în opt turnee în 2016, cel mai puțin din 2011 încoace.

"Am decis să lăsăm deoparte poziția de lider mondial pentru moment. Poate Serena se va întoarce acolo, dar nu trebuie să ne concentrăm pe acest lucru, ci pe turneele de Mare Șlem. Știu că oamenii vor vorbi mult despre titlul ei cu numărul douăzeci și trei, dar eu vreau să ajungem la treizeci. De ce să nu ajungem la un record care să fie de neatins?", a spus Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei, pentru CNN.

Halep, primul turneu în China

Tabloul turneului de la Wuhan, 25 septembrie - 2 noiembrie, s-a stabilit ieri. Simona Halep, care pe 27 septembrie va împlini 25 de ani, este a patra favorită a turneului, după Angelique Kerber, Garbine Muguruza și Agnieszka Radwanska. Românca este pe jumătatea de tablou a lui Angelique Kerber, liderul mondial.

În primul tur, Halep are liber, iar în următoarea rundă ea se va duela contra învingătoarea din partida Irina Begu și o jucătoare din calificări. Simona revine, după ce o problemă la genunchi a forțat-o să se retragă din turneul de la Tokyo.

"Mă simt mai bine acum, a fost o problemă musculară, nu foarte gravă, dar am solicitat foarte mult mușchiul în meciul cu Serena și am considerat că este mai bine să iau o pauză. Mi-am încărcat bateriile, am fost cu familia, cu prietenii, m-am simțit foarte bine. Nu am nevoie de o pauză mai lungă, sunt bine și bucuroasă că pot juca. Nu sunt obosită", a spus Simona la plecarea spre China.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează