SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Maraton cu final nefericit » Halep a fost învinsă după două ore şi douăzeci şi şase de minute

Două ore și douăzeci și șase de minute a durat
partida dintre Halep și Suarez Navarro
Două ore și douăzeci și șase de minute a durat partida dintre Halep și Suarez Navarro

Articol de - Publicat vineri, 02 septembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 01 septembrie 2011 21:43

Românca a părăsit competiţia de la New York, după ce a fost învinsă de iberică în trei seturi, 3-6, 6-2, 6-2


Drumul Simonei Halep la US Open a început ca o poveste, cu o victorie în faţa unei jucătoare de Top 10 şi cîştigătoare de Mare Şlem. Ea a fost de vină că Na Li e acasă după primul tur. Drumul s-a terminat mult prea repede, după doar un alt meci. Jucătoarea de 19 ani a fost învinsă de Carla Suarez Navarro cu 3-6, 6-2, 6-2.

Era 11:00 la New York cînd Simona Halep şi Carla Suarez Navarro au păşit pe cimentul albastru al terenului patru. Avea să urmeze o întîlnire lungă şi obositoare pentru ambele jucătoare. Puncte lungi, serviciu cîştigat cu greu erau primele semne că va avea loc un meci ce se va întinde pe multe minute.

Halep, care trecea în primul tur de cîştigătoarea de la Roland Garros, a reuşit să se desprindă şi să respecte ceea ce arată şi clasamentul, că ea este favorita în această întîlnire. Navarro este a 76-a jucătoare a lumii, în timp ce Simona e a 53-a. A condus cu 4-1, dar iberica a reuşit cu stilul său enervant să prelungească un pic prima parte a meciului, ea izbutind să cîştige pe serviciul adversarei, atunci cînd Simona a servit pentru a încheia la 5-2. A fost 6-3 pe tabelă şi românca mai avea nevoie de un singur set. Patruzeci şi nouă de minute trecuseră de la începutul partidei.

Următorul set avea să dureze tot atîtea minute, dar spanioloaica de 22 de ani avea să fie învingătoarea, ea reuşind să facă break-ul în game-urile cu numerele şase şi opt. Lucrurile nu stăteau altfel nici după a doua felie a întîlnirii, tot de un set avea nevoie Simona pentru a ajunge în premieră în turul al treilea la US Open. Dar în plan psihic lucrurile se schimbaseră. Glezna parcă începuse să doară mai tare, încrederea adunată în meciul cu Na Li se risipise, adversarei parcă îi intra totul.

Visele Simonei avea să fie împrăştiate repede, pentru că iberica s-a desprins în game-ul al patrulea. N-a mai cedat acest avantaj şi partida s-a încheiat cu 3-6, 6-2, 6-2. Era 13:26 la New York cînd Simona Halep a pus prospul în jurul gîtului, a tras cozorocul mai mult pe ochi şi a părăsit terenul cu numărul patru învinsă. A păşit pe urmele Alexandrei Dulgheru, care, după ce a bătut o jucătoare învingătoare de Mare Şlem în 2011, a părăsit US Open-ul în următoarea rundă.

România mai are o singură reprezentantă la US Open la simplu. Monica Niculescu şi-a egalat cea mai bună performanţă în turneele de Mare Şlem şi joacă azi cu Lucie Safarova din Cehia, locul 26 în ierarhia mondială.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
evernn
evernn  •  02 Septembrie 2011, 16:56

"cu final fericit"...poate nefericit

demolator74
demolator74  •  02 Septembrie 2011, 07:26

//marketglory.com/register/demolator74 ://marketglory.com/register/demolator74 ://marketglory.com/register/demolator74 A inceput un nou joc de strategie economica in care vei putea transforma moneda virtuala in bani adevarati... Fi-ti printre primii care va inscrieti gratuit folosind adresa de mai sus si aratati-va calitatile de economist!?! Va doresc distractie placuta si de ce nu , SPOR LA BANI!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează