SPORTURI  »  TENIS  »  

Martina Navratilova a fost diagnosticată cu cancer la sîn

martina
martina

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 aprilie 2010 00:00

Legenda tenisului mondial, Martina Navratilova, a fost diagnosticată cu cancer la sîn. Din fericire, boala a fost depistată în fază incipientă, iar previziunile medicilor sunt pozitive.

"Am plîns. M-a lovit foarte tare. Am control asupra vieţii şi a corpului meu, şi acum am primit vestea asta.  Simt că acum nu mai deţin acel control", a declarat sportiva în vîrstă de 53 de ani, potrivit people.com

Vestea a primit-o după un control de rutină pe care l-a efectuat în luna februarie, iar rezultatul biopsiei a ieşit pozitiv. După mai multe analize, americanca a a fost diagnosticată cu o formă neinvazivă, denumită DCIS (ductal carcinoma in situ).

Martina Navratilova va urma şase săptămîni de radioterapie, din mai.

Shelley Hwang, medic specialist la spitalul US San Francisco a declarat că aproximativ 70, 000 de femei din America suferă de această boală. "Sunt şanse de unu la sută ca o persoană diagnosticată cu acest tip de cancer să moară."

Cîştigătoarea a nouă titluri la Wimbledon, care încă joacă tenis şi hochei şi concurează în probele de triatlon a declarat că este norocoasă, mai ales că nu merge regulat la controale.

"Fiecare om este ocupat, dar asta nu este o scuză. Sunt în formă şi mănînc sănătos şi totuşi mi s-a întîmplat şi mie. Încă un an dacă aş fi întîrziat şi aş fi avut probleme", a adăugat Navratilova.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
 •  07 Aprilie 2010, 20:57

LIPSA DE CALCIU

 •  07 Aprilie 2010, 18:33

"Martina Navratilova va urma şase săptămîni de chimeoterapie, în mai" cate saptamani are luna mai ?

 •  07 Aprilie 2010, 17:37

acum ii mai lipsesc ceva probleme la prostata

Vezi toate comentariile (5)
Comentează