SPORTURI  »  TENIS  »  GRAND SLAM

EXCLUSIV În dialog cu GSP, Mats Wilander are un pariu: „Cred că Novak Djokovic poate face asta”

Articol de - Publicat duminica, 21 ianuarie 2024 13:03 / Actualizat duminica, 21 ianuarie 2024 18:06

La o săptămână de la startul Australian Open 2024, primul turneu de Grand Slam al anului, nume importante din tenis au vorbit cu Gazeta Sporturilor și au prefațat competiția din Melbourne, dar și întreg anul 2024.

Acum experți Eurosport, Mats Wilander, de 7 ori campion de Grand Slam, și Justine Henin, deținătoare și ea a 7 turnee de Mare Șlem, au răspuns întrebărilor Gazetei Sporturilor. 

Novak Djokovic își continuă drumul către un nou Grand Slam » Victorie fără emoții în „optimi” la Australian Open
Australian Open
Novak Djokovic își continuă drumul către un nou Grand Slam » Victorie fără emoții în „optimi” la Australian Open

- Ce jucător credeți că va câștiga cele mai multe Grand Slam-uri în 2024?
Mats Wilander: Novak a fost cel mai aproape de a face Grand Slam-ul calendaristic în 2023. A pierdut finala US Open cu Medvedev, dar jocul lui se pliază pe orice suprafață. Chiar și azi, tot Novak are cele mai mari șanse de a reuși asta. Federer a fost impresionant, dar Nadal i-a pus mari probleme pe zgură. Acum, Djokovic e favorit la orice Grand Slam la care joacă. Așa a fost în ultimii trei ani. Nu a câștigat tot, dar a fost favorit. Putem crede că în anul acesta poate reuși să le câștige pe toate. Va ajunge la 27 sau 28 de Grand Slam-uri. Poate chiar 30! Joacă foarte bine în finale. Arată fresh, tânăr. E un mare favorit la orice turneu. Are șansa să facă Grand Slam-ul calendaristic în 2024. 

- Ce jucătoare va triumfa de cele mai multe ori la Grand Slam-uri? 
Laura Robson: Eu cred că Iga Swiatek. Mai sunt Sabalenka și Rybakina, dar dacă e să aleg una, mizez pe Iga Swiatek. 
Justine Henin: Aryna Sabalenka a devenit una dintre jucătoarele cele mai importante. A fost numărul unu și mereu a jucat constant împotriva jucătoarelor de top. A dovedit anul trecut că poate câștiga un Grand Slam. Cred că e una dintre favorite. 

- Ce ați dori să se întâmple în 2024? 
Mats Wilander: Abia aștept să văd ce face Novak Djokovic. Poate să se mențină în fața lui Alcaraz, Rune și Sinner? Poate să-i împiedice să-l bată la turneele mari? 

VIDEO Spectacol la Australian Open, între Felix Auger-Aliassime și Daniil Medvedev

Citește și:

Șocul turneului: Iga Swiatek eliminată în turul 3 la Australian Open! A pierdut cu o jucătoare de 19 ani: „N-am cuvinte”
AUSTRALIAN OPEN
Șocul turneului: Iga Swiatek eliminată în turul 3 la Australian Open! A pierdut cu o jucătoare de 19 ani: „N-am cuvinte”
Carlos Alcaraz, două premiere în carieră la Australian Open: „Am jucat de nota 7 sau 8”
AUSTRALIAN OPEN
Carlos Alcaraz, două premiere în carieră la Australian Open: „Am jucat de nota 7 sau 8”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
flintwalter
flintwalter  •  21 Ianuarie 2024, 14:01

ce valoare are grand slemul calendaristic cand djocovici poate ajunge la peste 30 de grand slemuri pana la finalul carierei. iar locul 2 o sa fie cu 22 de grand slemuri.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close