SPORTURI  »  TENIS  »  ANIVERSARE

Mesaje de la campioni pentru Ilie Năstase: ”A fost în tenis precum Cruyff în fotbal”

Articol de - Publicat marti, 19 iulie 2016 00:00

Ilie Năstase e omagiat de trei din marii campioni ai României cu ocazia aniversării a 70 de ani: Gică Hagi, Nadia Comăneci și Ivan Patzaichin.

"Regele" Hagi povestește că "Ilie e omul care întreține mereu atmosfera în grupul nostru, cu mine, cu Nadia. Ne tot vedem de vreo zece ani încoace și nu-mi aduc aminte vreun moment în care Năstase să fie altfel decât vesel. Îl vezi mereu foarte bine îmbrăcat, impunător și bine dispus. Pentru mine, Ilie a fost ca un motor în viața de sportiv. Îmi plăcea tenisul când eram mic și făceam în cartier rachete din acelea de lemn, cu care jucam având în minte imaginea de campion a lui Năstase. De la el am deprins crezul acesta că poți fi cel mai bun".

Și face apoi o comparație: "Ilie a schimbat tenisul, așa cum a reușit Cruyff în fotbal. A fost un model pentru toți, exact cum e azi Federer. Să fie sănătos, să ne bucurăm mai departe de prezența lui unică!".

Nadia: "Năstase n-are vârstă"

Din California, Nadia Comăneci își împarte gândurile între ziua lui Năstase și sărbătoarea de 40 de ani de la prima notă de 10, obținută la Olimpiada de la Montreal: "Mă știu de atâta vreme cu Ilie încât îmi e pur și simplu imposibil să-l identific cu o vârstă. Mai aud lumea spunând «X va fi următorul Năstase» sau «trebuie să faci asta ca să ajungi ca Năstase». N-o să mai fie însă nimeni ca Ilie: nu există duplicat! Trebuie să-l prețuim și să-l iubim, fiindcă este unic".

Nadia spune că "fiecare clipă petrecută alături de Ilie e ca și cum ai asista la un film de comedie. Are mereu câte o glumă pe buze, zice mereu ce gândește, îi pasă de prieteni. Trebuie să mă gândesc la un cadou special care să marcheze cum se cuvine momentul".

Patzaichin: "Poate facem un tenis, eu cu pagaea, el cu racheta"

Fostul campion olimpic Ivan Patzaichin regretă și acum că "n-am putut să fiu prezent în tribună la celebra finală de Cupa Davis jucată de Ilie la București. Eram mereu prin cantonamente sau la competiții, dar îmi aduc aminte că am urmărit cu sufletul la gură, de la distanță, derularea acelor partide. Mai târziu, am avut ocazia să asist la câteva dintre partidele demonstrative organizate de Ilie în România și a fost de fiecare dată o sărbătoare. E o plăcere și acum să-l urmărești pe Năstase cum joacă tenis în stilul său inimitabil". Îi transmite "un clasic «La mulți ani!», să ne trăiești, să fii sănătos și mi-ar plăcea, Ilie, să organizăm împreună un meci special: eu să joc cu o pagae, tu cu o rachetă. Mă vei învinge, desigur, dar apoi te voi provoca la o cursă în canoe cu aceleași obiecte în dotare!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
485809194904413
Costel Tudor  •  19 Iulie 2016, 17:06

De acord cu kilimanjaro ,cu o completare Hagi nu este decât un blatist *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bdgeorge
bdgeorge  •  19 Iulie 2016, 17:05

***? A fost bun si ataat??????? pe bune si atunci cine a fost cel mai bun fotbalist roman? aici vb de romani ...Hagi (prin performante)a fost cel mai MARE fotbalist roman din toate timpurile nu o spun eu o spune statistica..dar daca stii tu pe altcineva poate ne informezi si pe noi

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kilimanjaro
kilimanjaro  •  19 Iulie 2016, 12:34

Atat timp cat vom continua sa ne mintim singuri, societatea va fi mereu aceasta, adica una de doi bani. hagi nu are ce cauta printre mari sportivi ai Romaniei. Ca fotbalist a fost bun si atat. Am avut altii mau buni ca el. Acum e tinut in viata doar de o presa care scrie la comanda dupa cum e mituita. Nadia si Pazaichin da, ei sunt unici. hagi e doar un *** blatist si nimic mai mult.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează