SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Monica merge mai departe » Niculescu s-a calificat în turul al doilea al Australian Open

Monica Niculescu va primi 45.000 de dolari și 70 de puncte WTA pentru accederea în turul al doilea // Foto: Guliver/GettyImages
Monica Niculescu va primi 45.000 de dolari și 70 de puncte WTA pentru accederea în turul al doilea // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 14 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 13 ianuarie 2014 21:40

Românca se va lupta pentru un loc în runda a treia cu Sabine Lisicki, a 15-a jucătoare a lumii, împotriva căreia are un bilanţ pozitiv.

Monica Niculescu se bucură: are de doi ani începuturi de sezon colorate de rezultate. În 2013, ea a ajuns pînă în semifinale la Shenzhen şi în "sferturi" la Hobart. În 2014 a ajuns în sferturile de finală la ambele turnee. Apoi urma Australian Open, cu căldura şi provocările lui.

Din păcăte, în 2013, Monica s-a oprit după primul tur pentru că a avut ghinionul de o întîlni încă din primul meci pe Victoria Azarenka, liderul mondial. Anul acesta, sorţii au fost mai blînzi cu ea pentru că s-a duelat cu o jucătoare mai slab clasată ca ea, israelianca Shahar Peer. Românca, 64 WTA, a învins-o pe a 75-a jucătoare a lumii în două seturi, 6-4, 6-1, şi s-a calificat în turul al doilea.

Acolo, Monica o va întîlni pe Sabine Lisicki, a 15-a jucătoare a lumii, cea care anul trecut a reuşit să ajungă pînă în finală la Wimbledon şi care are drept cea mai bună performanţă la Melbourne atingerea optimilor de finală.

Cele două s-au întîlnit de trei ori, Monica impunîndu-se de două ori, iar Sabine o singură dată. Ultimul lor duel a avut loc la Cincinnati, în 2010, cînd s-a impus românca. Monica a urcat cel mai sus la Australian Open pînă în turul al treilea, în 2011 şi 2012.

Fără victorie la Melbourne
Alexandra Cadanţu n-a reuşit nici la a treia participare să treacă de primul tur la Australian Open. Românca, 60 WTA, a fost învinsă de italianca Flavia Pennetta, cap de serie 28, cu 6-0, 6-2. Azi noapte urmau să joace şi ceilalţi reprezentanţi ai României de pe tablourile de simplu: Halep, Cîrstea, Begu la feminin şi Hănescu la masculin.

Vreme închisă
Meteorologii au anunţat temperaturi extreme pentru următoarele zile la Melbourne, cu maximele îndreptîndu-se spre 45 de grade Celsius. Cu toate acestea, jucătorii spun că se vor adapta condiţiilor meteo. "Trebuie să fiu pregătită pentru orice. Deocamdată vreme a fost ok", a spus Serena Williams, care s-a calificat ieri în turul al doilea.

Americanca a învins-o pe australianca Ashleigh Barty cu 6-2, 6-1. "De obicei nu mă deranjează prea mult căldura. Toată luna decembrie m-am antrenat în Australia, aşa că sînt obişnuită. Dacă ai grijă de tine, te hidratezi corespunzător, nu vor fi probleme", a spus Sam Stosur, care a acces şi ea în turul al doilea.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează