SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Monica Niculescu a ajuns în optimile US Open, acolo unde nu a mai fost nici o româncă de 13 ani!

Monica Niculescu va primi pentru performanţa sa 280 de puncte WTA şi 110.000 de dolari
Monica Niculescu va primi pentru performanţa sa 280 de puncte WTA şi 110.000 de dolari

Articol de - Publicat sambata, 03 septembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 03 septembrie 2011 01:56

Tenis. Românca este la cel mai bun rezultat al carierei în turneele de Mare Şlem, după ce a învins-o într-un mod convingătoer pe Lucie Safarova cu 6-0, 6-1


Arena Louis Armstrong, a doua ca mărime la Flushing Meadows, a fost locul în care Monica Niculescu a plîns. Lacrimi de bucurie pentru o performanţă extraordinară. Ţipătul Monicăi i-a ridicat în picioare pe spectatori. Nu mulţi ştiau cine este această jucătoare atipică, una care loveşte altfel decît celelalte, care dă forehandul cu slice şi care i-a lăsat doar un game Luciei Safarova din Cehia, a 27-a favorită a turneului. Însă au aplaudat-o. Într-o oră şi 11 minute, Monica a reuşit să o învingă pe cea care este cu 42 de locuri mai sus în clasament decît ea cu 6-0, 6-1.

O mică problemă
Partida dintre Monica şi Lucie a început la 11:00, ora locală, cu doar cîţiva spectatori în arena care poate găzdui 10.200. O zi de vineri pe care Monica o va ţine minte toată viaţa. La 23 de ani ajunge pentru prima oară în optimi de finală la un turneu de Mare Şlem. Şi modul în care a făcut-o e la fel de special. Românca a fost cea care a servit prima şi şi-a păstrat acest avantaj. Era 1-0 şi nici Monica nu visa la ce avea să urmeze. Trei break-uri pe serviciul cehoaicei. Un joc variat şi cu ritm şi o tactică foarte inteligentă au făcut posibile acest vis. O mică problemă s-a ivit însă pe parcursul celor 36 de minute ale primului set. La 5-0 în favoarea sa a chemat trainer-ul şi a mers la vestiare pentru a primi îngrijiri medicale. Nimic însă nu a zdruncinat-o. Safarova era cea pierdută şi cea care greşea inexplicabil. 6-0 şi mai era doar un set de cîştigat.

Numai un game
În partea a doua, la început, a salvat mingi de break, dar nu a lăsat-o pe adversară să capete încredere şi imediat i-a confiscat serviciul. Seria game-urilor cîştigate consecutiv avea să se oprească la cifra nouă. Safarova a reuşit să treacă pe tabelă şi altfel decît cu numele, la 3-1. Dar avea să fie o floare solitară, pentru că Monica a strîns din dinţi şi le-a cîştigat pe următoarele trei. 6-0, 6-1 şi o bucurie imensă a scăldat-o pe Niculescu. "Am jucat regular, mi-am făcut tactica. Sînt foarte fericită. Acestea sînt jocul şi stilul meu şi mă bucur că am cîştigat aşa cum sînt eu. Vă mulţumesc că aţi venit azi!", le-a spus Monica, emoţionată, spectatorilor americani. Un stil pe care l-au lăudat Amelie Mauresmo şi Jelena Jankovici. În turul următor, Niculescu o întîlneşte pe Angelique Kerber din Germania, locul 92 în ierarhia mondială. Din 1998, de la Irina Spîrlea, România nu a mai avut o jucătoare în optimile de finală de la US Open.


43 de greşeli neforţate a făcut Lucie Safarova în partida cu Monica Niculescu
4 greşeli neforţate a comis Monica în toată partida
5 lovituri direct cîştigătoare a reuşit Monica Niculescu, faţă de cele 19 ale lui Lucie Safarova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
adi_dinamovistul
adi_dinamovistul  •  03 Septembrie 2011, 11:28

Bravo Monica!!!

criticu99
criticu99  •  03 Septembrie 2011, 09:57

tipic romanesc; deabia a realizat fata o performanta frumoasa si voi va ganditi la castigarea us open; din cauza voastra o sa se incurce in urm tur; ca puneti presiune si aveti asteptari de la ea; ati vazut ca se poate si ati zis: dc nu finala?? prostilor; felicitati fata si atat; ce-o fi o fi si gata; orikum deja a ajuns f departe si a eliminat jucatoare mult mai bn cotate ca ea; fara presiune si fara asteptari poate ajunge cat mai departe; bafta monica in urm meci....

dinamo1791
dinamo1791  •  03 Septembrie 2011, 09:20
Postat de red77 pe 03 Septembrie 2011, 08:04

nu cred ca se poate incurca cu kerber. asa ca in sferturi va juca ori cu shuai peng ori cu flavia pennetta. de ce sa nu visam la o semifinala? ar fi ceva fantastic. are sanse . nu este favorita cu cele doua dar nici fara sanse. MONICAAAAAAAAAAAAAA NICUUUUULESCUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!!!!!!!!!!!

E favorita clar in fata nemtoaicei..Bravo Monica !!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează