SPORTURI  »  TENIS  »  DEZVĂLUIRE

Motivul real al despărțirii dintre Boris Becker și Holger Rune după numai 4 luni de colaborare

Boris Becker și Holger Rune la turneul Masters 1000 de la Paris 2023 Foto: Imago
Boris Becker și Holger Rune la turneul Masters 1000 de la Paris 2023 Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 11 februarie 2024 12:06 / Actualizat duminica, 11 februarie 2024 12:06

Sextuplul campion de Grand Slam Boris Becker nu mai este în echipa danezului Holger Rune, 20 de ani, #7 ATP. Și nu din cauza numeroaselor responsabilități, ci pentru că nu poate călători la turnee în câteva țări-cheie din cauza delictelor sale fiscale.

Pe 9 aprilie 2022, Boris Becker a fost condamnat de Curtea Supremă din Londra la doi ani și jumătate de închisoare pentru evaziune fiscală. El a petrecut până la urmă 8 luni în detenție – timp în care a trecut printr-o transformare spirituală și a devenit un adept al stoicismului - , apoi a fost deportat în Germania.

Becker și-a recâștigat libertatea grație unui permis special obținut cu condiția de a nu se întoarce în Marea Britanie - pentru a se reduce costurile alocate pentru întreținerea deținuților în închisorile de acolo.

Becker - Rune, colaborare cu rezultate

În octombrie 2023 a început s-a alăturat echipei lui Holger Rune, după ce danezul a renunțat să lucreze cu Patrick Mouratoglou în luna august. Colaborarea dintre german și tânărul talentat, dar capricios a avut unele fluctuații, dar finalul sezonului trecut a înregistrat o creștere vizibilă.

Ce a spus Ana Bogdan după calificarea în finala de la Transylvania Open: „Aceste momente rămân cu adevărat în sufletul meu”
TRANSYLVANIA OPEN
Ce a spus Ana Bogdan după calificarea în finala de la Transylvania Open: „Aceste momente rămân cu adevărat în sufletul meu”

Nordicul a reușit să adune punctele pentru a fi prezent la ATP Finals de la Torino, chiar dacă acolo nu a trecut de faza grupelor. A fost însă foarte aproape, iar lucrul în comun cu Becker arăta promițător.

Totul până la Australian Open, un concurs ratat pentru Rune, care a părăsit tabloul principal în turul secund, învins de francezul Arthur Cazaux (80 ATP). La scurt timp, ambii săi antrenori, întâi Severin Luethi, apoi Boris Becker au ieșit din echipa lui Holger.

Mesajul lui Boris Becker

Motivul real al despărțirii dintre Boris Becker și Holger Rune după numai 4 luni de colaborare
Holger Rune, al doilea de la stânga la dreapta, alături de Boris Becker, în centru Foto: Instagram

Mesajul campionului german în vârstă de 56 de ani a fost acela că a decis să facă un pas înapoi. „Vreau să vă informez că voi demisiona din postul de antrenor al lui Holger Rune. Am început acest parteneriat cu gândul de a ajunge la ediția de anul trecut a Turneului Campionilor.

Mergând mai departe am realizat că ar trebui să fiu mult mai mult la dispoziția lui Holger. Doar așa puteam avea succes. Din cauza celorlalte responsabilități pe care le am, nu îi pot oferi lucrurile de care are nevoie. Îi doresc tot binele din lume.

Voi rămâne mereu fanul lui numărul 1. Chiar am apreciat această călătorie împreună”, a scris Boris Becker pe contul personal de Twitter.

Motivul real: nu poate călători în unele țări

Motivele reale sunt însă altele și țin de situația sa legală. Din cauza delictelor fiscale și a acelui permis special, cel care are 6 titluri de Grand Slam în palmares nu poate călători în câteva țări importante pentru circuitul ATP. Între ele, SUA și Australia.

Becker nu a putut să fie prezent la Melbourne lângă Rune, pentru Australian Open, situație care l-a deranjat pe danez.

1semifinală, la Basel, turneu ATP 500, și un sfert de finală, la Paris, turneu Masters 1000 plus calificarea la ATP Finals sunt rezultatele semnificative ale colaborării Rune-Becker

Fostul jucător britanic Mark Petchey a explicat într-un interviu pentru Tennis Channel că această situație restrictivă a lui Becker aproape că îl scoate din calcul pentru meseria de antrenor, în special la nivel înalt. Este imposibil să îndeplinești acest rol de la distanță. 

Pentru Boris, realitatea este că are o problemă. Va avea dificultăți pentru a intra măcar în două țări, iar asta va limita numărul persoanelor care ar dori să-l angajeze”, a punctat Petchey.

Rezumatul meciului-thriller Holger Rune - Novak Djokovic de la ATP Finals 2023

Citește și: 

Karolina Pliskova va fi adversara Anei Bogdan în finala de la Transylvania Open
TRANSYLVANIA OPEN
Karolina Pliskova va fi adversara Anei Bogdan în finala de la Transylvania Open
Rafael Nadal, lungime de bazin înot fără să iasă la suprafață! » Michael Phelps aprobă: „O, da!”
INEDIT
Rafael Nadal, lungime de bazin înot fără să iasă la suprafață! » Michael Phelps aprobă: „O, da!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează