SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA DOHA

Motivele retragerii Simonei Halep din Turneul de la Doha » Coaste. Gleznă. Oboseală

Articol de - Publicat luni, 23 februarie 2015 00:00 / Actualizat luni, 23 februarie 2015 00:04

Românca, revenită pe locul 3 al clasamentului mondial după victoria de sîmbătă, se va reface în vederea următoarelor concursuri din programul ei, Indian Wells şi Miami.

Marţea trecută, Halep a disputat primul ei meci în turneul Premier 5 de la Dubai contra Danielei Hantuchova. Se decisese să joace în dimineaţa respectivă, după ce acuzase probleme la coaste în zilele anterioare. Probleme pe care n-a vrut însă să le scoată în faţă, sperînd că va putea duce turneul pînă la capăt cu îngrijirile adecvate.

Fiind un concurs cu tablou mare, de 64 de poziţii, din victorie în victorie a trebuit să joace în fiecare zi, cu răgaz scurt de la un meci la altul pentru refacere şi tratament. A avut şi meciuri mai scurte, dar şi veritabile probe de foc, în "sferturi", contra Ekaterinei Makarova, şi în semifinale, cu Caroline Wozniacki.

Mulţumiri pentru ajutor
Sîmbătă a cucerit titlul, al 10-lea din carieră şi al doilea de acest nivel, după Doha 2014. La puţin timp, pe pagina ei de Facebook, a mulţumit "echipei Football Medicine, lui Pedro, Paulo şi Ruben, pentru tot sprijinul şi ajutorul acordat săptămîna aceasta şi pentru că au avut grijă să fiu aptă şi să pot duce la bun sfîrşit acest turneu".

Dureri peste tot
Ar fi trebuit să ia imediat drumul spre Qatar pentru un nou concurs, unde era favorită numărul 2, însă ieri a declarat forfait. Cumva, decizia fusese anticipată de declaraţiile din conferinţa de presă de după succesul de la Dubai.

"Sînt obosită, foarte obosită. Am dureri peste tot, dar e normal. Am avut meciuri dure, voi face în continuare tratament. Totul mă doare, coastele, glezna...", a spus ea, adăugînd că speră să fie OK pentru săptămîna următoare, să se recupereze rapid. Nu era însă sigură dacă putea să joace la Doha, iar ieri s-a hotărît că nu.

Următoarele turnee din programul Simonei Halep sînt Indian Wells – începînd din 11 martie, şi Miami – 23 martie, ambele de categorie Premier Mandatory.

Anul trecut, la primul dintre ele românca a ajuns pînă în semifinale, iar la al doilea nu a participat, încă nerefăcută după o intervenţie la unghia degetului mare de la picior şi avînd, de asemenea, un deces în familie.

Probleme în acelaşi loc
Săptămîna trecută, Irina Begu, 34 WTA, a ajuns pînă în semifinalele turneului WTA International de la Rio de Janeiro. Ea a pierdut acolo în faţa slovacei Anna Schmiedlova, 3-6, 6-4, 2-6, însă a avut probleme medicale serioase.

A resimţit, coincidenţă păcătoasă, dureri la coaste, ca şi Halep la Dubai, iar la începutul setului decisiv a avut o hemoragie nazală. "Am avut problema la coaste de cîteva zile, dar în timpul meciului a devenit din ce în ce mai rău. Dacă adăugăm căldura, e clar că n-am putut să respir prea bine", a spus Irina. "Dar adversara mea a jucat bine, a meritat victoria".

Mai tîrziu, Begu şi María Irigoyen au încercat să-şi apere titlul la dublu cucerit anul trecut, însă au abandonat după numai trei game-uri.

Cît a jucat la Dubai:
Turul 2: 6-2, 6-0 cu Daniel Hantuchova - 1 oră şi 13 minute
Optimi: 6-4, 6-3 cu Ţvetana Pironkova - 1 oră şi 20 de minute
Sferturi: 6-3, 1-6, 7-5 cu Ekaterina Makarova - 2 ore şi 7 minute
Semifinale: 2-6, 6-1, 6-1 cu Caroline Wozniacki - 1 oră şi 42 de minute
Finală: 6-3, 7-6 (4) cu Karolina Pliskova - 1 oră şi 46 de minute
TOTAL: 8 ore şi 8 minute

652825-premii-simona.jpg

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (9)
shopgirl
shopgirl  •  26 Februarie 2015, 20:51

turnee grele cracanata sta la cutie....

nikolakis74
nikolakis74  •  23 Februarie 2015, 21:24

Revin. Pt. Simona ar fi fost al 7 meci la rand iar pentru Viktoria doar al treilea. Cred ca a contat si asta. Astept replici. Seara frumoasa.

nikolakis74
nikolakis74  •  23 Februarie 2015, 21:22

Haideti sa va spun ce cred eu referitor la retragerea Simonei! Oboseala s-a acumulat fara doar si poate, dar avea timp suficient de recuperare. Din ceea ce stiu ar fi intrat in competitie miercuri; o intalnea pe Alize Cornet (sau Dulgheru, intre timp si-au aflat pozitia pe tabloul de concurs si jucatoarele venite din calificari), cea in fata careia a abandonat, parca, la Dubai anul trecut, iar daca trecea mai departe (si acum vine chestia interesanta) o intalnea pe...Vika Azarenka cu Wim Fisette in tribuna (noul ei antrenor). Cred ca a contat si asta!!! Probabil ca nu-si dorea o astfel de confruntare cu Azarenka in conditiile in care ar fi venit dupa 7 meciuri la rand (sper sa nu gr

Vezi toate comentariile (9)
Comentează