SPORTURI  »  TENIS  »  ABU DHABI

Nadal a cîştigat turneul demonstrativ de la Abu Dhabi

Rafael Nadal, Nadal
Rafael Nadal, Nadal

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 ianuarie 2010 00:00

Spaniolul Rafael Nadal a câştigat, sâmbătă, turneul demonstrativ de la Abu Dhabi, după ce l-a învins în finală pe suedezul Robin Soderling, scor 7-6(3), 7-5, informează site-ul oficial al competiţiei.

La scorul de 5-4 în setul 2, Nadal a avut trei mingi de meci pe serviciul adversarului său, însă nu a reuşit să fructifice niciuna, dar cu toate acestea ibericul a reuşit să se impună. Pentru Nadal aceasta a fost prima victorie în faţa lui Soderling după o pauză de aproape 8 luni, timp în care cei doi s-au mai întâlnit de două ori (la Roland Garros şi Turneul Campionilor), iar suedezul a câştigat de fiecare dată.

Rafel Nadal a câştigat în premieră această competiţie, după ce anul trecut a fost învins în finală de Andy Murray. Spaniolul a primit după acest succes un cec în valoare de 250.000 de euro, dar şi un trofeu care cântăreşte nu mai puţin de 4 kilograme şi este confecţionat din oţel suflat cu argint.

Soderling s-a calificat în ultimul act după ce l-a învins pe liderul mondial Roger Federer, scor 7-6(6), 6-7(1), 2-6, în timp ce Nadal s-a impus în faţa compatriotului său David Ferrer, scor 7-6 (3), 6-3.

În finala mică a turneului de la Abu Dhabi, Roger Federer s-a impus în faţa lui David Ferrer cu scorul de 6-1, 7-5.

Sursă: NewsIn

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
 •  03 Ianuarie 2010, 23:08

De ce sunteti rai? Nadal a pierdut mai mult de 10 pounds ca sa-si protejeze genunchii,plus divortul parintilor. Daca ne uitam la ce bilant are in fata lui Federer nu stiu cine e ciuca batailor. Oricum anul asta va demonstra cine e adevaratul nr. 1 in lume.

 •  03 Ianuarie 2010, 19:44

Fratilor,nu va mai certati,pentru ca fiecare din voi are o parte de dreptate...nadal intr-adevar a pierdut mult din masa musculara,iar loviturile sale nu mai au aceeasi agresivitate,dar nu uitati de faptul ca acest baiat are o determinare de nestavilit si ca s-a antrenat toata luna decembrie,timp in care altii se scurgeau pe sub mese.am vazut cele 2 meciuri si pot spune ca e pe drumul cel bun.turneele de la doha si de la australian open vor fi relevante...

 •  03 Ianuarie 2010, 16:16
Postat de pe 03 Ianuarie 2010, 15:23

Daca tot v-ati consultat globul magic si ati vazut ca nu va mai castiga meciuri importante, faceti un bine si anuntati-l si pe el. Sa nu se mai antreneze degeaba.

Eu i-am zis, dar stii ce incapatanat e, nu vrea sa ma asculte. Treaba lui...

Vezi toate comentariile (16)
Comentează