SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Nadal - Federer, finala de vis a Turneului Campionilor!

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 noiembrie 2010 00:00

Roger Federer s-a calificat aseară în finala Turneului Campionilor, după ce a dispus în două seturi de sîrbul Novak Djokovici, scor 6-1 6-4.

Astfel, după 24 ani, primii doi jucători din clasamentul ATP se vor întîlni în ultimul act al Turneului Campionilor. Acest lucru nu s-a mai întîmplat din 1986, cînd Ivan Lendl (nr. 1) şi Boris Becker (nr. 2) se întîlneau în finala de la Madison Square Garden. Învingător a fost Lendl, scor 6-4 6-4 6-4.

Nadal va evolua pentru prima dată în finală, în timp ce Federer se va afla pentru a şasea oară în ultimul act, ieşind învingător de patru ori. Dacă Federer poate egala recordul deţinut de Lendl şi Pete Sampras: 5 titluri, Rafa ar fi primul spaniol după Alex Corretja (1998) care cîştigă Turneul Campionilor.

Ibericul conduce la meciurile directe cu un categoric 14-7, dar în ultimii 2 ani scorul este şi mai tranşant: 6-1. Avantajul elveţianului vine în întîlnirile indoor, unde conduce cu 2-0.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează