SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS FEMININ

Năstase, șef la fete! FRT despre mutarea-surpriză: ”Echipa are șanse reale să câștige Fed Cup”

Ilie Năstase (dreapta) și Nadia Comăneci au premiat-o pe Halep în 2014, după ce a câștigat turneul de la București // FOTO Raed Krishan
Ilie Năstase (dreapta) și Nadia Comăneci au premiat-o pe Halep în 2014, după ce a câștigat turneul de la București // FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 21 octombrie 2016 00:00

Fostul număr 1 mondial a acceptat să fie căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României.

Federația Română de Tenis a anunțat ieri că Ilie Năstase, cel mai valoros jucător din istoria României, a acceptat să fie noul căpitan nejucător al echipei de Cupa Federației.

Năstase (70 de ani) o va înlocui pe Alina Cercel-Tecșor, care va rămâne însă alături de echipă, din postura de antrenor.

''Această mutare face parte din noul plan al FRT de a concentra toate valorile tenisului românesc în jurul acestei echipe, care are șanse reale să revină în Grupa Mondială și chiar să câștige Fed Cup'', se menționează în comunicatul FRT.

Ilie Năstase a mai îndeplinit aceeași funcție, dar la echipa masculină de Cupă Davis. A stat însă foarte puțin. Memorabil a rămas meciul cu Africa de Sud, de la Johannesburg, pierdut de România cu 5-0.

Din cauza temperamentului său exploziv, Năstase s-a certat tot timpul cu arbitrii, alegându-se în urma acelei partide cu o amendă.

Primul meci al României cu Ilie Năstase pe margine și cu Halep, Niculescu, Begu pe teren va avea loc în 2017, la București, pe 11 și 12 februarie, contra Belgiei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  21 Octombrie 2016, 10:08

Numirea e surprinzatoare, insa benefica. Ilie este un cozeur sarmant in prezenta genului feminin, un tip placut si stie sa-si apere moşia in fata 'uraganelor' (chiar daca uneori prea mult). Schimbarea are strategia ei !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează