SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2014

Nebunie la US Open » Doar două favorite au ajuns în sferturile de finală: Serena Williams şi Caroline Wozniacki

Serena Williams, liderul mondial, are şansa să cîătige primul turneu de Mare Slem în 2014
Serena Williams, liderul mondial, are şansa să cîătige primul turneu de Mare Slem în 2014

Articol de - Publicat miercuri, 03 septembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 02 septembrie 2014 21:37

Nici una dintre ele nu mai atinsese pînă acum această fază în 2014 la turneele de Mare Şlem. La nici un alt turneu de Grand Slam din 2014 nu au mai fost între primele opt două jucătoare necotate printre favorite.

Surprizele pe tabloul feminin de la US Open au curs în fiecare zi. Atît de multe au fost încît între cele opt jucătoare rămase în competiţie la New York, doar două sînt din top 10 mondial: Serena Williams şi Caroline Wozniacki. Jucătoare care nu s-au mai aflat în această ipostază în 2014.

Unii ar spune că e inconstanţa care a caracterizat circuitul feminin în ultimii ani, jurnalistul american Steve Tignor spune că este vorba despre altceva şi anume calitatea fetelor de a nu da niciodată înapoi de la o luptă, chiar dacă au în faţă o jucătoare mai bine clasată.

Pe lîngă Williams şi Wozniacki au mai pătruns în "sferturi", Pennetta, Azarenka, Makarova şi Errani. Ele au mai reuşit o singură dată să ajungă în această fază la un turneu de Mare Şlem în 2014.

Apoi vin jucătoarele care nu au fost cotate printre favorite şi care sînt pentru prima oară în cariera lor între primele opt: Bencic şi Peng. La nici un alt turneu de Grand Slam din 2014 nu s-a întîmplat să ajungă în această fază două jucătoare necotate printre capii de serie.

Cele mai constante jucătoare ale lui 2014 la turneele de Mare Şlem nu au ajuns în această fază. Prima este Eugenie Bouchard, care a pierdut în "optimi" şi care ajunsese în "sferturi" la Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon.

A doua este Simona Halep, care a pierdut în turul al treilea şi care bifase şi ea cel puţin "sferturile" la primele turnee de Mare Şlem ale anului. Canadianca are în palmares semifinale la Paris şi Melbourne şi finală la Londra, în timp ce Simona are "sferturi" la Australian Open, finală la Roland Garros şi semifinale la Wimbledon.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
merace
merace  •  03 Septembrie 2014, 19:26

Surprize mai pot sa apara. Chiar daca o finala Serena-Wozniacki pare mai probabila, dupa statistici, sa nu uitam ca in teren joaca jucatoarele si nu statisticile lor... :D

merace
merace  •  03 Septembrie 2014, 18:31

Cred ca si misiunea Serenei devine tot mai grea. Numai in luna octombrie are de aparat 2500 de puncte.

merace
merace  •  03 Septembrie 2014, 18:28

As zice ca are loc un schimb de generatii in tenisul feminin. Jucatoarele vechi incep sa fie depasite de cele mai tinere. Au aparut multe talente noi, incepand cu Halep si Bouchard, continuand cu Bencic, Krunic, Keys etc. Iar unele jucatoare in plina cariera au luat si ele avant, profitand si de absenta unor veterane ca Na Li si Azarenka din turnee...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează