SPORTURI  »  TENIS  »  WTA INDIAN WELLS

Nevoia de timp » Încurajarea lui Cahill după eșecul de la Indian Wells: ”Mai are două-trei săptămâni până la potențialul maxim”

Simona Halep în acțiune // FOTO Jared Wickerham/BNP Paribas Open
Simona Halep în acțiune // FOTO Jared Wickerham/BNP Paribas Open

Articol de - Publicat miercuri, 15 martie 2017 00:00

Simona Halep a pierdut, luni noapte, în turul al treilea, dar antrenorul său i-a spus să nu se crispeze pentru că mai are două-trei săptămâni până a fi la potențial maxim.

Kristina Mladenovic, 26 WTA, a învins-o pe Simona Halep, 4 WTA, cu 6-3, 6-3. Un rezultat surprinzător dacă ne raportăm la clasament, dar un rezultat normal dacă privim doar puțin în spate, mai întâi la problemele fizice prin care a trecut românca, la puținele meciuri oficiale pe care le-a jucat, la victoriile obținute în 2017, în timp ce Kristina Mladenovic are un început de sezon bun, cu primul trofeu al carierei și cu 14 succese adunate în aceste trei luni.

"Ea e undeva sus, eu sunt undeva jos în acest an", a spus Simona la conferința de presă de dinainte de meciul cu franțuzoaica în vârstă de 23 de ani. În plus, Mladenovic e acel gen de jucătoare care îi este foarte incomod româncei, înaltă, cu lovituri puternice, de aceea și scorul întâlnirilor directe îi era favorabil jucătoarei din Franța.

19 mingi de break irosite

A patra întâlnire dintre cele două a fost un meci fizic în care s-a impus cea mai puternică jucătoare, cea care a fost la potențialul maxim. Un meci cu game-uri lungi, mai ales în primul set, și cu multe șanse irosite de partea Simonei.

Adversara sa a salvat 19 mingi de break din 22. În partida care s-a întins pe o oră și patruzeci și două de minute, Halep a oferit și câteva lovituri care îi pot da încredere, dar principala problemă a ei în acest meci a fost că picioarele nu au reacționat așa cum și-ar fi dorit.

"După primul set am simțit că parcă nu mai aveam picioare. Picioarele mele de tenis nu și-au revenit încă, așa că trebuie să mai muncesc, dar sunt bine, nu vreau să fac o dramă din acest meci. Am fost foarte înțepenită după cel dintâi meci de aici, abia puteam să merg. Apoi mi-am revenit cât de cât, am putut să mă antrenez o oră. Dar căldura m-a terminat pentru că nu sunt încă obișnuită să fiu atât de mult afară. Am avut și o durere de cap, îmi ardeau picioarele și mușchii dispăruseră", a detaliat Simona stările prin care a trecut.

Obiectiv reamintit

Vizibil nemulțumită de jocul său, Simona a apelat și la ajutorul lui Darren Cahill, care a ținut să o liniștească amintindu-i de obiectivul pe care l-au stabilit împreună pentru acest turneu, acela de a testa genunchiul și în același timp de a-l proteja.

Antrenorul i-a spus şi că mai are două-trei săptămâni până să fie din nou sută la sută din punct de vedere fizic. "M-am antrenat doar câte o oră pe zi, fără să alerg pentru că mi-era frică. Când am ajuns la Indian Wells mă gândeam că e bine dacă pot să joc măcar un set, iar dacă reușesc să termin primul meci e minunat.  Apoi am câștigat cu Vekici și am rezistat tot meciul cu Mladenovic. Pentru cât m-am antrenat înainte de turneu, sunt chiar mândră de turul al treilea. Kristina joacă în acest moment foarte bine, are încredere, dar și eu am ratat mult", a concluzionat Halep.

Românca nu mai pierduse atât de repede la turneul pe care l-a câștigat acum doi ani din 2013, când s-a oprit în turul al doilea. Indian Wells 2017 e deja un capitol încheiat pentru Simona Halep, urmează Miami și apoi zgura, o suprafață mai prietenoasă cu genunchii și articulațiile.

"Fără durere"

Simona Halep a spus de mai multe ori că teama de o accidentare mai gravă la genunchiul stâng i-a scurtat antrenamentele și pregătirea fizică. După meciul cu Kristina Mladenovic, ea a explicat că lucrurile stau mai bine acum.

"Nu am simțit niciun fel de durere în genunchi, iar acesta e cel mai bun lucru de la acest turneu. Acum pot să mă antrenez fără să mă mai gândesc că mă va durea", a spus Halep.

Un sezon diferit

Începutul anului 2017 pentru Simona seamănă într-o mare măsură cu cel din 2016, numai că atunci reașezarea pe șine a început cu Indian Wells, unde a ajuns până în sferturi de finală.

Întrebată la conferința de presă dacă și ea vede similitudinile dintre cele două situații, românca a răspuns: "E diferit pentru că anul trecut am avut probleme de sănătate, mi-a fost foarte rău și am avut tot felul de infecții, a fost foarte greu. Acum e vorba doar despre o accidentare, nu sunt atât de speriată cum am fost atunci din cauza sinusurilor, aveam programată și o operație la care am renunțat".

"Scorul a fost cu adevărat sever pentru Simona. Condițiile au fost extrem de dificile, la o oră și jumătate după meci încă transpiram. A fost o luptă dură"
Kristina Mladenovic

3-3este raportul dintre victoriile și înfrângerile Simonei Halep în acest sezon

Ce a făcut Simona Halep în ultimii trei ani la turneele Premier Madatory

  Indian Wells Miami Madrid Beijing
2014 semifinale - finală sferturi
2015 câștigătoare semifinale turul 1 turul 1
2016 sferturi sferturi câștigătoare turul 3

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
sakamoto
sakamoto  •  15 Martie 2017, 10:36

Pregatire fizica precara, serviciul-eterna problema-ineficient, un chin, in loc sa fie o arma redutabila-ex. Cibulkova, mai scunda decit Simona-multe gresheli nefortzate. se antreneaza putzin, mult prea putzin. Nu mai exista motivatzie. Saturatzie. Uzura fizica si psihica. Citeva kg in plus, gabarit depashit, deplasare greoaie. Mushchii atrofiatzi, innoata in osinza. Si sa fim obiectivi, adversarele o vineaza. Este o tzinta vulnerabila. Multa deprimare, tristetzea o domina. Nici un zimbet, doar incruntare, nervi in exces, neputintza, racheta izbita de pamint. Oprobiul spectatorilor, indepartarea fanilor. Lumea zice ca tenisul, nu mai constituie principala preocupare a Halepinei. S-a terminat? Trece la mica performantza? Revine la cea mai buna forma? Greu de zis! Ii doresc din tot sufletul! Depinde numai de Simona Halep.

lapusneanul
lapusneanul  •  15 Martie 2017, 09:48
Postat de ortega pe 15 Martie 2017, 09:25

Pana la halepa nu exista atata durere in lumea tenisului . Asta-i indurerata pentru tot circuitul WTA ...Cand pierde , bineinteles ...

cand te bucuri ca un conational pierde, inseamna ca esti lovit crunt de frustare, esti ofticat ca a reusit sa ajunga intr-un domeniu pana pe locul 2 mondial si tu continui sa traiesti de azi pe maine..te inteleg, e foarte greu...

cristy82
cristy82  •  15 Martie 2017, 09:26
Postat de lapusneanul pe 15 Martie 2017, 09:16

te bagi ? de unde apareti mai ? pana sa intre simona in top 10 habar nu aveati ca si fetele din romania joaca tenis de camp....acum sunteti mari specialisti..

usor, daca nu intru des sa comentez aiurea pe aici, nu am viata pe gsp .... vezi ca prin 2013 comentam impreuna turneele ei, sa-ti si zic ce turnee a castigat in 2013 si cand? daca eu consider ca darren e sub wim si slabut ca si antrenor nu trebuie sa sarim unul la gatul celuilalt.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează