SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Nicolas Lapentti: "Vom încerca să ne luăm revanşa în meciul cu România"

Articol de GSP - Publicat marti, 14 septembrie 2010 00:00

Tenismanul Nicolas Lapentti a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că echipa de Cupa Davis a Ecuadorului va încerca să îşi ia revanşa în faţa României, după înfrîngerea suferită în 2003, întîlnire disputată tot în barajul pentru Grupa Mondială.

 

"Ne amintim toţi de acel meci, a fost unul special, nu doar pentru noi, ci pentru întreaga competiţie. A fost o înfrîngere grea pentru noi pentru că am jucat acasă în faţa suporterilor şi ne-a fost foarte greu să trecem peste acel moment. Acum, la cîţiva ani după acea întîlnire, vom încerca să ne luăm revanşa. Va fi greu să repetăm întîlnirea de atunci, dar la orice meci de Cupa Davis jucătorii trebuie să fie pregătiţi pentru cinci seturi. În ultimii ani m-am mai întâlnit, dintre jucătorii români, cu Hănescu de două ori şi cu Crivoi. Victor Hănescu este un jucător foarte bun, cu un serviciu puternic, care joacă bine din spatele terenului, în vreme ce Crivoi este rapid, aleargă foarte bine după orice minge", a spus Nicolas Lapentti, potrivit mediafax.

Precedenta întâlnire dintre România şi Ecuador a avut loc la Quito, în 2003, în barajul pentru Grupa Mondială, iar Victor Hănescu, Răzvan Sabău, Horia Tecău şi Florin Mergea au obţinut atunci o victorie dramatică, scor 3-2, după meciuri de cinci seturi.

În cadrul conferinţei de presă de marţi, căpitanul nejucător al Ecuadorului, Raul Viver, a declarat că îi este greu să prezică ce se va întâmpla în întâlnirea programată între 17 şi 19 septembrie la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti. "România are o echipă foarte bună. Victor Hănescu a fost clasat foarte bine în topul mondial, îl ştim foarte bine şi de la întîlnirea precedentă dintre Ecuador şi România. De asemenea, Horia Tecău este foarte bun la meciurile de dublu, iar Victor Crivoi este un jucător puternic pe zgură, un luptător care se mişcă foarte bine în teren. Despre ultimul jucător al României, Adrian Ungur, deocamdată nu ştim prea multe. Este greu de prezis ce se va întâmpla în acest meci, însă sînt sigur că va fi o partidă strînsă, cu meciuri foarte disputate", a menţionat Viver.

Echipa Ecuadorului, prezentată în cadrul conferinţei de presă de marţi, are următoarea componenţă: Nicolas Lapentti (34 de ani), Giovanni Lapentti (27 ani), Ivan Endara (22 de ani), Emilio Gomez (18 ani), căpitan nejucător fiind Raul Viver. Ecuadorul va întîlni în meciul de baraj pentru calificarea în Grupa Mondială a Cupei Davis o echipă a României alcătuită din Victor Hănescu, Victor Crivoi, Horia Tecău, Adrian Ungur (Andrei Pavel este căpitan nejucător).

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează