SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Niculescu are 27.000 de euro asiguraţi pentru că a trecut în turul secund al Australian Open

Monica Niculescu în acțiune
Monica Niculescu în acțiune

Articol de GSP - Publicat luni, 16 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 16 ianuarie 2012 16:11

Monica Niculescu este prima tenismenă din România calificată în turul 2 al al actualei ediţii Australian Open. Locul 32 WTA şi cap de serie numărul 31, ea a învins-o în faza inaugurală pe Aleze Corne (Franţa) cu 5-7, 6-0, 6-3.

Niculescu a avut un prim set greu. A salvat şapte mingi de set, însă tot a cedat într-o oră şi 26 de minute. Sportiva din Slatina a cîştigat apoi şapte ghemuri consecutiv. După ce a realizat un break în primul ghem al setului decisiv, Cornet a întors jocul în favoarea ei şi s-a distanţat la 3-1. Niculescu a revenit din nou şi s-a impus în următoarele cinci ghemuri, triumfînd într-un meci de trei ore şi 11 minute.

Prin calificarea în turul doi, Niculescu a încasat  33.300 de dolari australieni (aproximativ 27.000 de euro) şi 100 de puncte WTA. Mai departe, ea va înfrunta altă jucătoare din Franţa, Pauline Parmentier, locul 70 WTA, care a învins-o pe rusoaica Alla Kudriavţeva, locul 108 WTA, cu 6-3, 5-7, 6-3. În cazul unei noi victorii, Niculescu ar putea să o întâlnească apoi pe numărul 1 WTA, daneza Caroline Wozniacki.

Niculescu şi Parmentier s-au mai întîlnit de trei ori pană acum, scorul meciurilor directe fiind de 2-1 în favoarea româncei.
Tot în turul 1, Simona Halep şi Victor Hănescu, ceilalţi doi români care au intrat în concurs pe tablourile principale de simplu, au fost eliminaţi.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează