SPORTURI  »  TENIS  »  NIKOLAI DAVIDENKO - RAFAEL NADAL 7-6, 6-3

Nikolai Davidenko a cîştigat Mastersul de la Shanghai

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 octombrie 2009 00:00

Rusul Nikolai Davidenko a cîştigat turneul de la Shanghai după ce l-a învins, în două seturi 7-6, 6-3 pe numărul doi mondial, spaniolul Rafael Nadal.

 Rafael Nadal este la prima finală după accidentarea suferită în acest an.

"Nikolai are un ritm de joc infernal şi joacă la intensitate maximă. Va fi un meci extrem de dificil. Este prima finală de cînd am revenit pe teren, este o performanţă de care sînt mîndru", a spus Rafael Nadal înaintea meciului.

Davidenko a dat dovadă de multă stăpînire de sine şi de curaj în semifinala cu numărul trei mondial, sîrbul Novak Djokovici, pe care l-a învins în trei seturi, 4-6, 6-4, 7-6.

"Partida a durat trei ore şi s-a decis la tiebreak. Cine a fost mai bun_ Nu ştiu. El (Djokovici) a fost mai bun, iar eu am cîştigat", a spus Nikolai Davidenko după meciul cu Novak Djokovici.

Nikolai Davidenko a primit un cec în valoare de 616.500 de dolari şi 1.000 puncte ATP în timp ce Rafael Nadal a primit un cec în valoare de 302.000 de dolari şi 600 puncte ATP.

După această victorie Davidenko a urcat pe locul 7 mondial şi a acumulat 3450 de puncte ATP.

 

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (9)
 •  19 Octombrie 2009, 16:54

Bravo Davydenko!!! Iata ca rusul ajunge la al treilea turneu Masters din cariera, plus alte 15 titluri mai mici ca valoare. Nu e usor deloc sa castigi 3 masters luptandu-te cu Federer, Nadal, Djokovic, Murray sau Roddick... sa vedem ce va fi la Paris si apoi la Londra.

 •  18 Octombrie 2009, 23:59

realizare mare pt davidenko! joaca din ce in ce mai bine

 •  18 Octombrie 2009, 19:15

bai kolea zi mersi ca nu esti legitimat la steaua lu becali ca te facea patronu praf pentru chelia asta ca a lui vladimir ilici. Serios vorbind, davidenko e un jucator de tenis adevarat, stapaneste foarte bine o gramada de lovituri si nu e ciomagar, bravo lui

Vezi toate comentariile (9)
Comentează