SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Nishikori îl trimite acasă pe Ferrer

Articol de - Publicat duminica, 31 august 2008 00:00

Japonezul de doar 18 ani, Kei Nishikori, l-a eliminat în cinci seturi, 6-4 6-4 3-6 2-6 7-5, pe favoritul numărul patru, ibericul David Ferrer, unul dintre pretendenţii la cîştigarea trofeului.

Nishikori trăieşte aventura vieţii sale la US Open. Calificat în premieră în turul III al unui turneu de Mare Şlem, asiaticul a dat peste David Ferrer, cap de serie numărul patru.

Şansele erau puţine, dar acest lucru nu a contat. Acesta a început tare şi s-a mişcat ca un adevărat campion. A reuşit să cîştige primele două seturi cu 6-4 şi publicul de pe Louis Armstrong Stadium îl aclama.

Ferrer a tras de el la maxim, nu degeaba este al patrulea tenisman din lume. A replicat imediat, egalînd la doi la seturi şi totul avea să se decidă în decisiv.

Surprinzător, japonezul a ajuns la 5-2 în decisiv, dar Ferrer a egalat situaţia, deşi adversarul său a avut chiar şi minge de meci. La 6-5, Ferrer a salvat încă o minge de meci, dar n-a mai putut să îl oprească pe japonez.

Cu această victorie, Nishikori va reintra în top 100, iar David Ferrer îşi va pierde aproape sigur locul 4, anul trecut el fiind semifinalist la Flushing Meadows. În optimi, Nishikori va da piept cu cel mai în formă jucător al momentului, argentinianul Juan Martin Del Potro.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
 •  31 August 2008, 15:34

cum se intampla mereu in fiecare turneu cand este eliminat un favorit; cel care castiga nu trece de urmatorul tur! asa e si la us open anul asta si e chiar stresant sa vezi cum o frantuzoaica de dupa locul 150 in luma sa invinga no 1 mondial si apoi sa piarda clar in urmatorul meci.Totusi,d'asta e asa de palpitant tenisul.Oricum,dupa parerea mea tenisul de peste fotbal la emotie.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează