SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Noi provocări » Simona Halep debutează pe 5 ianuarie la primul turneu al anului

Simona Halep va începe evoluţiile din 2014 în Australia
Simona Halep va începe evoluţiile din 2014 în Australia

Articol de - Publicat vineri, 03 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat joi, 02 ianuarie 2014 19:28

Simona Halep, numărul 11 WTA, începe anul la Sydney, turneu care debutează pe 5 ianuarie.

Anul trecut a fost unul fantastic pentru Simona Halep. A cîştigat 6 trofee şi a ajuns pînă pe locul 11 în clasamentul mondial. 2014 vine cu noi provocări pentru jucătoarea de 22 de ani. Un 2014 pe care-l începe la turneul de la Sydney. Pentru prima oară în ultimii trei ani, ea a ales să joace o singură competiţie înainte de Australian Open (13-25 ianuarie).

A vrut să fie alături de fratele său, care s-a logodit la finalul lunii decembrie şi de aceea a plecat spre Australia mai tîrziu. E pentru prima oară cînd va juca la Sydney, un turneu Premier la care vor mai participa Radwanska (5 WTA), Kvitova (6 WTA) Errani (7 WTA), Jankovici (8 WTA), Kerber (9 WTA), Wozniacki (10 WTA) sau Stephens (12 WTA). De obicei, Halep mergea în această săptămînă la Hobart, un turneu mai mic.

Obiectiv: să rămînă în Top 20
Chiar dacă este la un pas de Top 10, mai precis la 285 de puncte, Halep spune că anul acesta îşi propune să rămînă în Top 20 şi să evolueze cît mai bine în turneele de Mare Şlem. Pătrunderea între primele 10 jucătoare ale lumii pare un lucru realizabil mai ales că românca nu are de apărat prea multe puncte în prima parte a anului.

În 2013 la Australian Open, ea a pierdut în primul tur şi a obţinut doar 5 puncte, în timp ce Wozniacki, daneza de pe locul 10, are de apărat 285 de puncte pentru atingerea sferturilor de finală.

Accederea în Top 10 i-ar putea modifica un pic programul lui Halep pentru că primele 10 jucătoare ale lumii sînt obligate să joace turneele mari, iar apariţiile în turneele mai mici sînt limitate.

Fără să facă alte calcule, Simona rămîne fidelă filosofiei sale din 2013: să se bucure de tenis.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (7)
bimbi79
bimbi79  •  05 Ianuarie 2014, 12:18

Primul turneu, turul 1 = aut, prima DEZAMAGIRE Nerecunostinta se PLATESTE Turneele castigate anul trecut au purtat semnatura MARCU A fost dat afara, a ramas fara antrenor crezand ca merge si fara... Vor urma si altele...

gabrielaj
gabrielaj  •  03 Ianuarie 2014, 17:36

Succes Simona.

whiteredarad
whiteredarad  •  03 Ianuarie 2014, 16:34

Sint tare curios cum va reverni Simona .Si-a concediat antrenorul cu care a castigat,a inceput mai tarziu sezonul,ca sa fie la logodna fratelui,pregatirea a fost facuta acasa,toate nu par de bun augur. Dar daca ne va arata ca are valoare,va reusi un inceput de sezon bun,dar ,tare ma tem ca nu va incepe bone. Bine ar fi sa bat campii,sa nu am dreptate !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close