SPORTURI  »  TENIS  »  SPECIAL

Nole vrea tot » Djokovici a fost desemnat cel mai bun sportiv al anului 2011 la Gala Premiilor Laureus

Novak Djokovici şi preţiosul trofeu Laureus
Novak Djokovici şi preţiosul trofeu Laureus

Articol de - Publicat miercuri, 08 februarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 07 februarie 2012 21:58

Numărul 1 mondial i-a învins pe Bolt, Evans, Messi, Nowitzki şi Vettel şi spune că în 2012 îşi doreşte să cîştige la Roland Garros, la Wimbledon şi medalia de aur la Jocurile Olimpice.

Londra, papion, costum negru, prietenă elegant îmbrăcată şi toate privirile îndreptate spre el. O seară minunată pentru Novak Djokovici, care a primit, luni, în capitala Marii Britanii premiul pentru cel mai bun sportiv din 2011. Anul în care sîrbul a fost aproape de neînvins i-a adus şi un premiu Laureus. "Îndrăznesc să visez că voi deveni cel mai bun jucător. Acum am şi acest premiu special şi cred că totul este posibil", a spus liderul mondial. El i-a întrecut în această cursă pe atletul Usain Bolt, pe ciclistul Cadel Evans, pe fotbalistul Lionel Messi, pe baschetbalistul Dirk Nowitzki, dar şi pe pilotul Sebastian Vettel.

2012 a început minunat pentru sîrbul în vîrstă de 24 de ani, titlul la Australian Open, după o finală teribilă cu Rafael Nadal, dar şi acest premiu. Nu îşi propune să se oprească aici, ţelurile lui fiind îndrăzneţe. "O să încerc să fiu în forma cea mai bună pentru Roland Garros, în primul rînd, unde vreau să cîştig trofeul, să merg pînă la capăt! Apoi o să încep să mă gîndesc la Wimbledon şi la Jocurile Olimpice", a explicat Nole.

Pe urmele lui Nadal şi Federer
Şi nu a terminat cu lista de dorinţe pentru 2012. "De ce nu să cîştig şi Wimbledonul şi aurul la Olimpiadă? Am învăţat cum să-mi organizez programul, cum să am grijă de mine în teren şi în afara lui şi cum să mă pregătesc pentru turneele mari. Aşa se va întîmpla în 2012. Trebuie să fiu optimist, să cred că pot, să cred în abilităţile mele şi că pot să cîştig pe toate suprafeţele". Pînă acum Djokovici a adunat cinci trofee de Grand Slam şi doar titlul de la Paris îi lipseşte pentru a realiza Marele Şlem al carierei. "Am demonstrat în numeroase ocazii că pot fi un candidat serios la toate turneele, pe toate suprafeţele. Trebuie să-mi spun acest lucru. Roland Garros-ul este turneul de cîştigat în acest an", a completat el.

Premiul pentru cel mai bun sportiv al anului i-a fost înmînat de Boris Becker. În trecut, acest premiu, care se acordă din 2000 încoace, a mai fost cucerit de alţi doi jucători de tenis, Roger Federer (2005-2008) şi Rafael Nadal (2011).

Cea mai bună sportivă a anului a fost desemnată kenyanca Vivian Cheruiyot, atletă care în 2011 a reuşit să cîştige aurul şi la 5.000 m, şi la 10.000 m la CM de la Daegu. Ea le-a învins pe Maria Hofl-Riesch (schioare), Carmelita Jeter (atletă), Petra Kvitova (jucătoare de tenis), Homare Sawa (fotbalistă), Yani Tseng (jucătoare de golf). România a fost reprezentată şi ea la Londra, Nadia Comăneci şi Ilie Nastase au participat în calitate de membri fondatori ai Academiei Laureus.

Premiile Laureus pentru 2011

Cel mai bun sportiv al anului: Novak Djokovici (tenis)
Cea mai bună sportivă: Vivian Cheruiyot (atletism)
Cea mai bună echipă: FC Barcelona (fotbal)
Debutantul anului: Rory McIlroy (golf)
Revenirea anului: Darren Clarke (golf)
Cel mai bun sportiv cu dizabilităţi: Oscar Pistorius (atletism)
Cel mai bun sportiv din sporturile extreme: Kelly Slater (surfing)
Premiul pentru întreaga carieră: Sir Bobby Charlton (fotbal)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
andr007
andr007  •  09 Februarie 2012, 13:02

Mai mult daca va castiga la Roland Garros va fi singurul jucator care castiga cele 4 Grand Slam-uri consecutiv( Wimbledon-2011, US Open-2011, Australien Open-2012). Eu unul ii doresc succes.

roadrunner
roadrunner  •  08 Februarie 2012, 08:45

ce fel de caracter???

vandersaar
vandersaar  •  08 Februarie 2012, 01:35

Parca tot messi era desemnat sportivul anului 2011? Pt mine Djokovici e sportivul anului 2011 de departe, mai ales pt tot ce a reusit intr un sport individual. Desi sunt fan Federer si Nadal, sarbul are valoare, pacat de caracter..

Vezi toate comentariile (3)
Comentează