SPORTURI  »  TENIS  »  SILENCE, PLEASE!

Nu ies banii

Articol de - Publicat joi, 07 februarie 2008 00:00

FRT a primit de la buget 200.000 de euro pentru organizare. Amenajarea sălii a fost făcută însă de oficialităţile locale

Printr-o Hotărîre de Guvern din 31 ianuarie, FR Tenis a primit 700.000 de lei, aproximativ 200.000 de euro, pentru organizarea întîlnirii România-Franţa. Din aceştia, 75.000 de euro au fost folosiţi, spun oficialii federaţiei, pentru cazare, masă şi transport ale membrilor echipei, iar 37.500 pentru achiziţionarea suprafeţei de joc. "Au mai fost necesari bani pentru amenajarea sălii, aceasta nefiind la standardele cerute de ITF", a declarat Ilie Năstase, preşedintele FRT. Lucrările de recondiţionare de la Sala Transilvania din Sibiu sînt revendicate însă de Consiliul Judeţean şi de cel Local.

Proprietar al Sălii Transilvania, Consiliul Judeţean Sibiu a fost prima instituţie care a răspuns afirmativ la cererea oficialilor FRT de a sprijini cel mai mare eveniment sportiv desfăşurat în acest an în oraşul de pe Cibin. S-a votat alocarea a 100.000 de lei, în jur de 28.000 de euro, bani care au fost folosiţi pentru recondiţionarea sălii. În schimb, s-au primit doar 16 invitaţii. "S-au efectuat mai multe lucrări, între care recondiţionarea băilor, a holurilor, dar şi instalaţia electrică. O parte s-a făcut cu angajaţii noştri, iar alta cu diverse firme. Din cîte ştiu eu, aceşti bani au fost suficienţi pentru reamenajare. Mai mult nu ne-a privit pe noi şi nu ne-a interesat", spune Martin Botesch, preşedintele Consiliului Judeţean.

Sprijin de la Municipiu

Bugetul Cupei Davis a fost completat şi cu 200 de mii de lei, aproximativ 55.000 de euro, din partea Consiliului Local Sibiu, printr-o hotărîre semnată în ultima şedinţă a anului trecut. Chiar dacă, oficial, reprezentanţii spun că în schimbul lor s-au primit doar 100 de bilete, surse sigure din cadrul federaţiei afirmă că suma reală este de 300. Din cîte se pare, toţi aceşti bani au fost cheltuiţi pentru promovare şi amenajare. "Aceşti bani au fost acordaţi pentru promovare, amenajare sală, protecţie şi pază, ambulanţă şi mobilier specific unei săli de tenis", declară Sergiu Oltean, consilier asistent în cadrul Primăriei.

Dacă 28.000 de euro a dat Consiliul Judeţean şi 55.000 cel Local, sume ce acoperă reamenajarea sălii, unde este suma cheltuită de FRT în acelaşi scop?

Asemănare ciudată
Majoritatea lucrărilor din Sala Transilvania a fost efectuată de firme al căror acţionar este Aurel Munteanu, proprietarul hotelului Împăratul romanilor, la care este cazată atît delegaţia României, cît şi a Franţei, şi un apropiat al federaţiei. Mai mult, pentru acest eveniment au fost create aproximativ 200 de locuri în loje. O altă asemănare izbitoare este cea între scaunele depuse în lojă şi cele care se regăsesc în hotelul sibian.

Năstase se apără

"În proiectul de finanţare pe care l-am înaintat la ANS am trecut exact destinaţia banilor, altfel nu i-am fi primit", spune Ilie Năstase (foto). "Pentru cheltuielile de transport, cazare şi masă ale echipei noastre şi ale celor o sută de antrenori din ţară care vor veni la Sibiu s-au folosit 75.000 de euro. În federaţie n-au intrat alţi bani. A mai fost o sumă de la un om de afaceri, dar n-a intrat în federaţie. Nimeni nu poate împiedica pe cineva să premieze jucătorii. Dacă ar fi să adunăm tot, am ajunge la sume mari, poate chiar un milion de euro, dar ar fi o minciună", a conchis preşedintele FR Tenis.

La 165 de euro pe noapte pentru un apartament cu jacuzzi la Împăratul romanilor, suma avansată pentru cazare se justifică doar dacă atît echipa, cît şi antrenorii din ţară stau în aceste condiţii. Francezii îşi achită partea lor, cheltuielile totale ale deplasării la Sibiu fiind de 30.000 de euro pentru 15 persoane şi 7 zile.

Amenajare pe banii FRT
Potrivit unor surse neoficiale, în bugetul total pentru cazare şi masă, care se ridică la 75.000 de euro, au intrat şi amenajarea hotelului (foto), care nu dispunea de suficiente camere cu jacuzzi şi dotări suplimentare. Din cîte se pare, pînă şi bucătăria hotelului a trebuit să fie compartimentată, o parte fiind destinată francezilor, restul rămînînd FRT.

Flori scumpe
Chiar dacă deocamdată nu s-a făcut publică suma cheltuită pentru florile folosite ca decor, se pare că acestea au un preţ umflat cu mult peste cota de piaţă. "Eu am înţeles că toate florile au costat 500 de mii de lei. Aşa am auzit. Tot de la cei care au lucrat, am înţeles că au fost importate de către o firmă a lui Relu Munteanu", susţine o persoană din anturajul federaţiei, sub protecţia anonimatului.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
 •  07 Februarie 2008, 14:38

hotie pe fata! Inadmisibil! trebuie sa se sesizeze o institutie abilitata. sau macar gsp sa faca ceva , o sesizare pentru a se porni o ancheta!!! nu se poate! sunt bani publici!

 •  07 Februarie 2008, 13:30

rusine,rusine tuturor....cum e posibil sa furati atat de mult pe fata...dupa care sa mai aveti nesimtirea sa spuneti ca nu aveti bani indeajuns...in plus ii mai puneti si pe francezi sa plateasca...30,000euro ceea ce nu inseamna putin.hotilor

 •  07 Februarie 2008, 12:06

Bai frate, toti hotii din lume parca s-au strans in Romania. Si cel mai nasol e ca fura cu acte in regula, fara urma de responsabilitate.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează