SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

O grupă roşie ca focul » Bilanţul Simonei Halep cu adversarele de la Turneul Campioanelor

Fotomontaj: Lucian Alecu
Fotomontaj: Lucian Alecu

Articol de - Publicat luni, 20 octombrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 20 octombrie 2014 10:04

Pe Serena Williams, Simona Halep n-a mai întîlnit-o de anul trecut, cu Eugenie Bouchard şi Ana Ivanovici are un bilanţuri echilibrate.

"E o grupă cu adversare dificile. Toate sînt mai înalte decît mine, lovesc mingea puternic. Cred însă că totul e deschis. Eu o să intru pe teren să lupt pentru şansele mele, voi încerca tot, cu încredere, fără gînduri negative. Vreau să iau doar frumosul din acest turneu". Aceasta e caracterizarea succintă făcută de Simona Halep grupei din care face parte la Turneul Campioanelor
Adversare

Simona Halep- Serena Williams (1 WTA): 0-3
2011 Wimbledon    6-3, 1-6, 2-6
2013 Roma    3-6, 0-6
2013 Cincinnati    0-6, 4-6

"Cu Serena n-am mai jucat de anul trecut, de la Cincinnati, e mult de atunci. E o provocare pentru mine să mă aflu pe teren împotriva ei. Cred însă că am şansa mea, dar ea e cea mai bună din lume şi e greu să-i faci faţă. Voi încerca totul" (Simona Halep)

Simona Halep- Eugenie Bouchard (7 WTA): 1-1
2014 Indian Wells    6-2, 1-6, 6-4
2014 Wimbledon    6-7 (5), 2-6

O rivalitate încă în fază incipientă, dar care a fost repede desemnată drept una care aparţine viitorului. Pentru mulţi ani. Pînă la US Open, cele două au fost cele mai constante la nivel înalt în turneele de Mare Şlem, ambele reuşind în 2014 prima lor finală la acest nivel.

"Simt că aparţin elitei. Anul acesta am dovedit-o. Am jucat bine, mi-am ridicat nivelul în meciurile mari, în fazele avansate ale turneelor de Mare Şlem. Mi-am cîştigat locul. Sînt emoţionată să mă aflu aici, dar nu vreau să mă mulţumesc cu participarea. Vreau să închei anul cu cîteva meciuri bune" (Eugenie Bouchard)

Simona Halep- Ana Ivanovici (8 WTA)    2-2
2013 Dubai    3-6, ab
2013 Sofia    2-6, 6-1, 6-3
2014 Fed Cup    3-6 6-7 (2)
2014 Madrid    6-2, 6-2

Ar fi trebuit să se întîlnească recent, la Beijing, dar Halep nu a putut juca din cauza şoldului accidentat. Aşa că rămîne impresia ultimei dispute, cea de la Madrid, dominată de româncă. Ivanovici are însă cel mai bun sezon din ultimele 6, cu rezultate importante mai ales pe hard.

"Am adversare diferite, aşa că va fi nevoie de pregătire diferită, de tactică nouă şi mod de abordare a fiecărui meci. Important însă, indiferent de cu cine joci, e să fi alert de la primul punct şi de la primul game. Va fi o provocare bună pentru mine, îmi place. E lucrul pentru care am muncit mult, vreau să mă bucur de el" (Ana Ivanovici)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
antifrf
antifrf  •  20 Octombrie 2014, 14:00

Ia bataie de la toate in 2 seturi, nici nu va misca pe teren, iar Williams o va bate 6-0, 6-0. E prea mica sa faca fata unor nume atat de mari.

andytheblue
andytheblue  •  20 Octombrie 2014, 12:07

bafta simona !

comabi
comabi  •  20 Octombrie 2014, 11:51

In orice grupa era, ar fi avut parte de meciuri grele. Asemenea titluri sunt usor bombastice. Pana la urma, vorbim de primele 8 jucatoare ale lumii la simplu. Vi se pare ca meciuri ci danzea (in super forma), rusoaica (nasa Simonei in ultimii 2 ani) sau poloneza (usor iesita din forma, dar super jucatoare) ar fi fost mai usoare decat cu Serena, Eugenie sau Ana? Mie nu. Din contra chiar: Serena poate fi un pic accidentata, iar pe Ana poate invinge si intr-o zi mai putin buna. Astazi, cu Bouchard, cred ca este cel mai dificil meci.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează