SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Olé, Rafa!

Articol de - Publicat luni, 07 iulie 2008 00:00

Nadal a cîştigat aseară titlul pe iarba londoneză în faţa lui Federer.

O dominaţie ce părea eternă s-a încheiat ieri. Rafael Na­dal a izbutit să-l îngenun­che­ze pe Roger Federer acolo unde elve­ţianul cîştigase cinci ani la rînd, acolo unde se simţea cel mai bine, pe iarba care i-a oferit atîtea emoţii minunate. A fost o finală de vis pen­tru spaniol, de coşmar în final pentru Roger. 4 ore şi 48 de minute pentru 6-4, 6-4, 6-7 (5), 6-7 (8), 9-7. Nervi, lovituri fantastice, în­tre­ruperi cauzate de ploaie, aşi şi retururi incredibile, cei doi punînd în joc totul, pînă la ultimul strop de efort, pînă la cea din urmă secundă de inspiraţie. Nadal a alergat aşa cum sugera Safin, ca un iepure, a muncit şi a crezut. Chiar şi cînd a ratat două mingi de meci în tie-break-ul setului 4, nici atunci nu a cedat. Federer a arătat fragil pe alocuri, Nadal şi-a demonstrat moralul de fier, de teribil matador.

“Rafa merita titlul”, a spus la ceremonia de premiere un elveţian vizibil afectat. “Am întîlnit cel mai valoros adversar posibil”. Şi Rafa i-a făcut complimente riva­lului său, adăugînd că “e im­po­sibil să descriu ce simt acum”. Şi chiar aşa a fost. Imposibil de de­scris, imposibil de crezut, acest spaniol care părea prieten exclusiv al zgurii triumfă pe iarba lon­do­neză. La 22 de ani şi abia la a cincea participare la Wim­ble­don.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
 •  15 Septembrie 2008, 13:46

Cate titluri de gran slam avea Federer la 22 de ani,daca gandesti asa nu se prea poate compara cu Rafa.Federer reprezinta trecutul,Rafa viitorul.

 •  07 Iulie 2008, 13:48

NADAL a demonstrat aseara ce avea de demonstrat: SINGURL CARE POATE SA-L BATA PE FEDERER S-A NASCUT.ARE 22 DEE ANI SI TOT VIITORUL IN FATA. cu siguranta peste cinci ani rafa va avea mult mai multe titlri in palmares decat federer.HEGEMONIA NADAL ABIA DE ACUM INCEPE! si din pacate pt federer nu-si va vedea niciodata un vis implinit,acele de avea in vitrina personala trofeul de la Rollan Garrose!

 •  07 Iulie 2008, 13:46

Din ce am vazut aseara, Federer a reusit sa-i faca fata lui Nadal doar prin serviciu. A dat peste 35 de asi si datorita acestui lucru s-a mentinut in meci in situatiile dificile. Insa din punct de vedere tehnic nu am vazut mare lucru la Federer, orice schimb mai lung era castigat de Nadal; cu exceptia serviciului Nadal i-a fost superior la toate capitolele.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează