SPORTURI  »  TENIS  »  JOCURILE OLIMPICE / PARIS 2024

VIDEO Surprinzătorul campion de Masters 1000 visează la revenire și la Jocurile Olimpice de la Paris » La Tokyo a luat bronz învingându-l pe Novak Djokovic

Pablo Carreno Busta (dreapta) și Hubert Hurkacz după finala turneului Masters 1000 de la Montreal 2022 Foto: Imago
Pablo Carreno Busta (dreapta) și Hubert Hurkacz după finala turneului Masters 1000 de la Montreal 2022 Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 02 aprilie 2024 19:24 / Actualizat marti, 02 aprilie 2024 20:35

Pablo Carreno Busta, 32 de ani, învingător în Masters-ul Canadian în 2022, a stat departe de terenuri peste un an din cauza unei accidentări serioase la cot. Medaliat cu bronz la Tokyo 2020, el visează să participe și la ediția JO din acest an.

Spaniolul Pablo Carreno Busta a fost acompaniat multă vreme de o problemă la cotul drept. L-a deranjat și în timpul celei mai bune săptămâni ale sale, în vara lui 2022, atunci când reușea să câștige diamantul carierei, titlul Masters 1000 din Canada, de la Montreal.

A încercat să rezolve lucrurile fără să fie nevoit să lipsească excesiv din circuit, dar i-a fost imposibil. El a disputat cel mai recent meci într-un turneu ATP în februarie 2023, la Rotterdam, când ceda în fața lui Richard Gasquet, 6-2, 6-7 (2), 2-6.

Gabriela Ruse avansează în Spania » Unde evoluează celelalte românce în această săptămână
WTA
Gabriela Ruse avansează în Spania » Unde evoluează celelalte românce în această săptămână

După tratament și pauză, a încercat să revină în octombrie, jucând în două concursuri challenger în țara sa, la Alicante și Malaga, câștigând un singur meci în ultimul. Iar în noiembrie a luat decizia amânată prea mult probabil: s-a supus unei intervenții chirurgicale.

La exact un an de când nu mai apăruse într-un turneu ATP, în februarie 2024, și-a reluat treptatantrenamentele la academia lui Juan Carlos Ferrero. El are și un obiectiv: să participe la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie – 18 august).

La ediția trecută, cea de la Tokyo 2020, îi ruina complet lui Novak Djokovic orice speranță de la urca pe podium, după ce aurul fusese oricum compromis pentru sârb. Carreno îl învingea pe liderul mondial în meciul pentru medalia de bronz cu 6-4, 6-7 (6), 6-3.

„Când ai petrecut atât de mult timp în afara competițiilor, cu accidentarea pe care am avut-o, de multe ori te întrebi dacă vei mai putea reveni sau dacă vei mai la același nivel”, a declarat el pentru Europa Press.

7 titluri ATPare Pablo Carreno Busta în palmares, cel mai recent chiar Masters-ul Canadei 2022, și alte cinci finale disputate

Surprinzătorul campion de Masters 1000 visează la revenire și la Jocurile Olimpice de la Paris » La Tokyo a luat bronz învingându-l pe Novak Djokovic
Pablo Carreno Busta după operația la cot Foto: Instagram

Pablo Carreno: „Mi-ar plăcea să repet experiența, dar cu public”

„Atunci, dacă îți găsești obiective care să te motiveze, precum Jocurile Olimpice, după cât de bine mi-a mers la Tokyo cu acel bronz, asta te ajută să lupți și să depui efort în continuare”, a adăugat el.

În plus, ar vrea să experimenteze o ediție a Jocurilor Olimpice diferită de cea anterioară, desfășurată sub restricții dure, în timpul pandemiei de COVID-19. „Ceea ce am trăit la Tokyo a fost incredibil, o experiență unică. Mi-ar plăcea să o repet, dar cu public de data aceasta”, a spus el.

Turneul de tenis din cadrul JO de la Paris se va disputa pe faimoasele terenuri de zgură de la Roland Garros. Pablo nu se forțează însă să participe anul acesta la turneul în sine, care va începe la finalul lunii mai.

Surprinzătorul campion de Masters 1000 visează la revenire și la Jocurile Olimpice de la Paris » La Tokyo a luat bronz învingându-l pe Novak Djokovic
Pablo Carreno Busta la reluare antrenamentelor în febaruarie 2024 Foto: Instagram

Nu se întâmplă nimic dacă nu voi fi pregătit până atunci. Îmi mai dau un pic de timp. Că e vorba de un an și cinci luni sau și șapte luni nu e mare diferență. Obiectivul principal este să pot să fiu prezent la Jocurile Olimpice”, a conchis el.

Fost număr 10 mondial, de două ori semifinalist de Grand Slam la U.S. Open 2017 și 2020, el aproape a ieșit acum din clasament din cauza absenței îndelungate. Se află pe locul 1.049 ATP, însă va putea participa la nouă turnee cu clasamentul protejat, de dinaintea pauzei cauzate de accidentare.

Rezumatul finalei de la Montreal 2022 Pablo Carreno Busta - Hubert Hurkacz

Citește și:

Marea întrebare pentru Simona Halep! 5 dileme înaintea sezonului de zgură
SPECIAL
Marea întrebare pentru Simona Halep! 5 dileme înaintea sezonului de zgură
Reguli noi în tenis începând cu turneul de la Madrid
ATP
Reguli noi în tenis începând cu turneul de la Madrid

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează