SPORTURI  »  TENIS  »  ANGLIA

Pe teren cu Tim Henman » Un junior român s-a întîlnit cu fostul număr 4 mondial din tenis

Vlad Oniţă (dreapta) alături de Tim Henman, după antrenamentul făcut împreună
Vlad Oniţă (dreapta) alături de Tim Henman, după antrenamentul făcut împreună

Articol de - Publicat joi, 23 mai 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 22 mai 2013 21:21

Juniorul Vlad Oniţă, care se antrenează în Anglia, la academia Win Tennis, a avut recent o întîlnire interesantă cu fostul număr 4 mondial.

Are aproape 17 ani şi visează la primele lui puncte ATP. "Pentru viitor vreau să încep să joc în turneele mai tari şi să am rezultate cît mai bune. Deocamdată, ţintesc Top 100", spune Vlad. Părinţii l-au dus pe puştiul din Sighet la tenis la 7 ani, "ca să fac şi eu puţin sport. După ceva timp, am devenit din ce în ce mai bun, am mers la turnee şi am început să cîştig din ele". Bineînţeles, adaugă el, şi să înţeleagă mai bine jocul. "Atunci a apărut şi plăcerea de a fi pe teren", explică tînărul.

În 2009, s-a antrenat un an la academia lui Nicki Pilic din München, iar în 2010 a primit o propunere din Anglia, de la Win Tennis. "Am fost o săptămînă acolo, am dat nişte probe, mi-a plăcut şi am rămas", povesteşte Oniţă.

Recent, pe terenurile din Buckinghamshire, el a avut ocazia să schimbe mingi cu Tim Henman, 38 de ani, fost număr 4 mondial, de 6 ori semifinalist în turnee de Mare Şlem. "A fost o experienţă frumoasă. Am vorbit cu el puţin despre încredere şi despre emoţiile dinaintea meciurilor pentru că astea sînt problemuţele mele. În rest, am bătut mingea", spune Vlad.

El se descrie drept un jucător agresiv, cu lovituri de bază serviciul şi forehandul. Cel mai rapid serviciu al lui a măsurat 201 km/h. Cît despre idoli, "eu sînt fan Nadal", mărturiseşte jucătorul român. "Mi-a plăcut de mic, apreciez atitudinea lui pe teren şi dorinţa pe care o are să cîştige fiecare meci", încheie Vlad.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează