SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DIN HOBART

Pentru a 8-a finală » Niculescu și-a asigurat locul în semifinalele turneului din Hobart

Monica Niculescu salută după victoria de ieri, din
Monica Niculescu salută după victoria de ieri, din "sferturi" // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 13 ianuarie 2017 00:00

Monica Niculescu și-a asigurat ieri locul în semifinalele turneului de la Hobart, de categorie International, dotat cu premii de 226.750 de dolari.

Românca, numărul 40 mondial, a învins-o în sferturile de finală pe japoneza Risa Ozaki, 6-4, 6-4, într-un meci întins pe 2 ore și 4 minute. Doar primele 5 game-uri au durat o jumătate de oră, iar primul act – 63 de minute.

În al doilea, Niculescu a condus cu 4-0, fiind aproape de 5-0, însă a ratat acolo. "Am jucat stupid, am pus o scurtă în terenul meu", a explicat ea.

Românca a avut nevoie și de un timeout medical din cauza unor probleme la mușchii abdominali, care au deranjat-o la serviciu. "Am servit lent pentru a mă proteja în loc să caut puncte gratis. Ea a jucat bine, nu a greșit. A trebuit să alerg mult și să lupt pentru fiecare minge fiindcă nu am primit cadouri", a conchis românca.

Niculescu o întâlnește azi, nu înainte de ora 10:00 a României, pe ucraineanca Lesia Țurenko, 61 WTA, în fața căreia are 1-0 în întâlnirile directe. S-au înfruntat în 2011, la Indian Wells, în calificări, când a fost 6-2, 6-3 pentru româncă.

Monica se poate califica în a 8-a finală a carierei. Are până acum 3 titluri, Florianopolis 2013, Guangzhou 2014 și Luxemburg 2016, și alte 4 finale pierdute.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează