SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA FED

Pentru minte și inimă » Halep a menținut speranțele României prin victoria cu Kvitova: "Știam ce trebuie să fac în fața ei”

Articol de , - Publicat luni, 08 februarie 2016 00:00

Simona Halep a învins-o ieri pe Petra Kvitova după două ore și 17 minute de efort intens și provocare mentală, 6-4, 3-6, 6-3.

Înalță mingea și aceasta plutește lent în aer, pare că-și caută traiectoria preferată. Ajunge pînă la urmă la Kvitova, iar cehoaica greșește. Și de data asta, ca și în alte ocazii cînd s-a trezit cu sfera galbenă venind spre ea mai sus, încet și ușor rotit.

Simona duce arătătorul la tîmplă. Preț de cîteva minute uitase de această tactică atît de utilă în fața Petrei. Sînt acele lucruri care fac diferența într-o bătălie în care, la un moment dat, contează nervii, puțin mai tîrziu picioarele, în final cele cîteva puncte în plus obținute în momentele importante.

"Știam ce trebuie să fac în fața ei, ne-am întîlnit de mai multe ori. Dacă încerc să dau drept, n-am nici o șansă pentru că de la șold lovește foarte bine. Trebuie să trimit mai înalt", explica Simona după meci. Unul complicat, apăsat de emoții de tot felul. Din nou multe break-uri, ca și contra Karolinei Pliskova, cu o zi înainte.

Perioade bune de joc, și de o parte, și de alta, urmate de scăderi de energie și inspirație. Adică luptă. Luptă cu toate armele, chiar și cu cele care nu sînt cele mai ascuțite.

Cînd Kvitova a făcut break la 1-1 în decisiv, o vagă senzație de deja vu s-a așternut peste meci. Dar Halep a reacționat prompt, ca și cum un clopoțel i-a sunat lîngă ureche, a egalat la 2, apoi a forțat cînd a trebuit, chiar pe final.

Totul într-o atmosferă aprinsă, cu strigăte, aplauze și ovații susținute. Victoria Simonei ducea scorul acelui moment la 2-1 pentru România, speranțele creșteau. Dar, mai ales, crește cota individuală a numărului 3 mondial. O victorie cît o butelie de oxigen.

Notele Simonei, între 7 și 10

După meciul de ieri, Halep și-a apreciat la rugămintea Gazetei cu note de la 1 la 10 cinci aspecte ale jocului. " Forehand-ul... aș spune 8, la rever îmi dau 10, mereu aș spune 10, chiar dacă nu a fost cel mai bun. Pentru deplasarea pe teren spun 9, mental între 8 și 9 fiindcă am mai avut și momente de scădere. Serviciul e între 7 și 8, în primul meci a fost mai bun, de data aceasta parcă mai puțin", a dezvoltat ea, referindu-se la ambele zile de joc de la Cluj.

"Acum începe sezonul"

Halep a spus ieri că, în ciuda faptului că a pierdut, partida de sîmbătă, contra Karolinei Pliskova, i-a folosit. "Au fost două zile intense pentru mine. Sînt din ce în ce mai bine, intru în ritmul obișnuit", a apreciat Simona, povestind că antrenorul ei, Darren Cahill, cu care ține permanent legătura, i-a spus că "abia acum începe sezonul tău". "Cred mai mult în mine, văd lucrurile pozitiv acum", a încheiat ea.

"Într-o zi o voi bate"

Petra Kvitova și-a apreciat creșterea în joc contra Simonei față de ziua precedentă: "A fost mai bine și cu serviciul, și cu schimburile mai lungi, sînt fericită pentru asta. Totuși, am pierdut".  Apoi, ea a admis că e dificil să joci împotriva româncei, care a adunat ieri a treia victorie la cehoaică. "Nu e degeaba numărul 3 mondial, nu-ți dă puncte gratis, trebuie să muncești pentru ele. Ultimele două întîlniri dintre noi au fost strînse însă, de aceea mă gîndesc că într-o zi o voi bate", a încheiat Kvitova.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
920930717928342
Daniel Duhalm  •  08 Februarie 2016, 15:31

orice am spune ...cand ai optiunile reduse si de low cost ...e greu sa castigi cu Cehia....daca evolua Begu la simplu....componenta meciului de dublu era alta ...si o varianta mult mai buna ...asta e...sa speram ca ramanem in grupa 1 Mondiala si ca vom avea echipa 100%....pe de alta parte daca Simo isi castiga meciurile conform calculelor ...eram calificati si cu varianta low-cost....soarta ce sa-i faci...:))

wowmashha
wowmashha  •  08 Februarie 2016, 13:18

vezi ca-i un articol in ziarul concurent un articol de refacere pt halep . s-a cam primns lumea ca halep umbla cu ocaua mica si vor sa o credibilizeze . este un articol exact pt tine catalyne . este facut in asa fel incat doar cei ca si tine sa prinda smecheria . adika sa puna bbotikul ma .

wowmashha
wowmashha  •  08 Februarie 2016, 13:02

auzi ce mminte imm. be . cilul numai ca sa nu cumva sa-i acuze cineva favorita . nu ai cum sa te lupti cu un asemenea copil frustrat . nu ai cum sa-i spui ca 1 si cu 1 fac doi . daca el stie ca lui ii trebuiesc 3 mere pt el asta-i rezultatul 3 . dimineata apare teamul ro format din dulgheru . bugu . mitu si niculescu prezentate oficial cu poza cu tot ce trebuie . cateva articole prin ziare ca vezi doamne halep nu vine la lot ca se opereaza . cele 4 ale noastre declara ca se vor lupta cu cehia deci nu ca ar fi vreuna accidentata . asta a fost declaratia lor ,, chiar daca cehia porneste ca favorita . avem sansa noastra . ne vom lupta si in final vom vedea ce va iesi ,, deci ma repet nici urma ca vreuna sa spuna eu sunt accidentata si apoi la 2 ore distanta cand halep zice ca vrea si ea sa joace ( o trimite pe bunicuta cu lapte branza si cozonaci la tecsor alina ) incep sa se accidenteze pe rand mai intai dulgheru si apoi si begu . asta este filmul adevarat catalyne minci .. nosule .

Vezi toate comentariile (7)
Comentează