SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Petra Kvitova a încheiat sezonul cu un succes răsunător la Turneul Campioanelor

Petra Kvitova. FOTO Reuters
Petra Kvitova. FOTO Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 31 octombrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 30 octombrie 2011 21:19

Aflată la prima prezenţă în competiţie în care, la finalul fiecărui sezon, se întrec cele mai bune opt jucătoare din lume, Petra Kvitova a reuşit să impresioneze prin stilul de joc agresiv şi bine calculat şi s-a impus după ce a trecut în ultimul act de Victoria Azarenka, cu 7-5, 4-6, 6-3.

Singura neînvinsă
După trei meciuri, în grupa roşie, cînd a trecut pe rînd de Caroline Wozniacki, Vera Zvonareva şi de Agnieszka Radwanska, fără să piardă nici un set, cehoaica a avut de dat primul test în semifinale, cu cîştigătoarea de la US Open, Samantha Stosur. A cedat în primul act, însă şi de această dată, ca pe întreg parcursul din 2011, a dat dovadă de o forţă de revenire incredibilă şi a întors soarta meciului în favoarea sa. A urmat duelul din marea finală, cu Victoria Azarenka, cele două fiind considerate jucătoarele cu cel mai constant joc arătat în ultima vreme.

Răsturnări incredibile
Meciul a început sub dominaţia Petrei. Cu lovituri milimetrice, cu o deplasare extraordinară în teren şi cu un minim de greşeli neforţate, cehoaica s-a desprins după doar 20 de minute la 5-0. Aflată în postura de a servi pentru set, Kvitova a cedat şi a început să comită din ce în ce mai mult erori pe fondul creşterii jocului Victoriei, care a revenit şi a egalat la cinci. Însă Petra nu a renunţat şi a fructificat cea de-a treia şansă de a încheia setul inaugural. Actul secund i-a aparţinut bielorusei care, datorită unui break, a împins meciul în setul decisiv, lăsînd impresia că învingătoarea încă nu este hotărîtă. Chiar dacă a pornit cu un mic avantaj psihologic, Azarenka nu a mai putut continua seria cîştigătoare. Kvitova a început să lovească decisiv din toate colţurile terenului şi nu a avut nevoie decît de un game pe serviciul adversarei pentru a înclina balanţa în favoarea ei.

"A fost o luptă fantastică, fiecare punct, fiecare schimb de mingi au fost incredibile. A fost un meci fabulos", a declarat, printre lacrimi, cehoaica care, datorită acestui succes, va urca pe locul doi în clasamentul WTA.

Ascensiune fulminantă
Pentru Petra Kvitova, 2011 reprezintă cel mai bun an al carierei. La 21 de ani, jucătoarea care la începutul sezonului era în afara celor mai bune 40 din lume, a urcat pas cu pas, iar finalul sezonului o va găsi pe locul doi. Cu şase turnee cîştigate în acest an, cel mai important fiind cel de la Wimbledon, Kvitova îşi pregăteşte o nouă ţintă pentru 2012, poziţia de lider mondial. "Cînd a început sezonul, nu am avut un scop precis, am vrut doar să joc cel mai bun tenis al meu. Mă bucur am ajuns pînă aici şi că am făcut asta cu plăcere", a mărturisit Kvitova.

1.750.000 dolari a cîştigat Petra Kvitova datorită succesului de la Istanbul

CÎŞTIGĂTOARE TURNEUL CAMPIOANELOR
Serena Williams    2001, 2009
Kim Clijsters        2002, 2003, 2010
Maria Şarapova    2004
Amelie Mauresmo    2005
Justine Henin        2006, 2007
Venus Williams    2008
Petra Kvitova        2011

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează