SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANE

Piscul necucerit » Pentru Simona Halep urmează Șarapova: jucătoarea pe care nu a învins-o niciodată

Articol de , - Publicat luni, 26 octombrie 2015 00:00

Ambele au reușit deja cîte o victorie în Grupa Roșie. Rusoaica și românca se duelează pentru prima oară în acest an, unul al revanșelor pentru numărul doi mondial.

Simona Halep contra Mariei Șarapova este duelul pe care mulți l-au așteptat la Singapore. El va veni mîine, împachetat frumos și cu o fundă mare, ca un cadou important. Un duel al jucătoarelor care deja au o victorie la Turneul Campioanelor.

Şi o rivalitate care a trecut deja de perioada ei crudă.  Nu avea cum să fie altfel, mai ales că Șarapova și Halep s-au întîlnit de cinci ori, iar două confruntări au fost în finale, la Madrid și la Roland Garros, în 2014.

Însă deocamdată este un duel dezechilibrat, fostul lider mondial cîștigîndu-le pe toate. "Nu am învins-o niciodată, dar poate am o șansă aici. Am numai gînduri pozitive despre reîntîlnirea cu ea. Desigur, pot să înving, dar pot să și pierd. Nu contează foarte mult rezultatul, vreau doar să produc cel mai bun joc al meu împotriva ei și să fac o partidă mai bună decît cea de la Roland Garros. Știu cum să joc împotriva ei acum. Cred că este momentul potrivit să ne revedem", a spus sîmbătă Simona.

Victoria în fața rusoacei s-ar așeza perfect într-un șirag al revanșelor pe care românca și le-a luat în acest sezon față de unele jucătoare contra cărora nu mai experimentase gustul dulce al victoriei. Garbine Muguruza, Kristina Mladenovic, Flavia Pennetta sau Victoria Azarenka au fost tăiate rînd pe rînd în 2015 de pe lista lui Halep.

Șarapova, care după Wimbledon a mai jucat un singur meci, la Wuhan, a evitat să vorbească prea mult despre întîlnirea cu Simona. "E un pas înainte pentru mine că mă aflu aici și mă simt sănătoasă. Nu contează cu cine joc în această situație, trebuie să mă îngrijorez mai mult pentru mine", a spus rusoaica.

După cinci înfrîngeri, poate a șasea oară va fi cea norocoasă pentru Simona. Răspunsul îl vom afla marţi.

Confruntările dintre Maria și Simona

2012 Indian Wells turul 3 hard 6-3, 6-4
2012 Beijing turul 1 hard 7-5, 7-5
2014 Madrid finală zgură  1-6, 6-2, 6-3
2014 Roland Garros finală zgură 6-4, 6-7 (7), 6-4
2014 Cincinnati sferturi hard 3-6, 6-4, 6-4

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
920930717928342
Daniel Duhalm  •  26 Octombrie 2015, 23:20

Meciul de maine trebuie jucat inteligent...fara implicari sau caderi nervoase...Masha trebuie adusa in punctul unde explodeaza de nervi si cedeaza...trebuie rabdare si sa suporte furtuna de inceput si sub nici o forma nu trebuie sa cedeze psihic...la scenele Mashei( eventuale)....in rest are toate armele cu care o poate invinge ...va castiga cel care rezista mai bine psihic....bafta Simona si omoara balaurul ...:)))

al_io
al_io  •  26 Octombrie 2015, 11:40

hai Simona..... sunt sigura ca ne vei arata un joc exceptional indiferent de rezultat dar.... vei castiga pt ca esti o invingatoare.

sange_alb.rosu
sange_alb.rosu  •  26 Octombrie 2015, 10:54
Postat de Vlad Krause pe 26 Octombrie 2015, 09:20

Meci greu cu Sharapova dar acum Simona are o sansa sa o bata. sper sa joace inteligent si sa profite. Sharapova de fapt nu a batut-o pe Aga, Radwanska s-a batut singura - a pierdut o gramada de puncte fiindca a comis multe erori in momente decisive, cand se putea desprinde clar de Sharapova sau reveni in meci. Sper ca Simona sa-si stapaneasca emotiile fiindca are sansa ei.

Asta e si singura sansa a Simonei: sa se bata singura Masa, ca altfel...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează