SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Ploaie, iarbă, victorie » Simona Halep s-a calificat în optimi şi a intrat în săptămîna a doua de la Wimbledon

Articol de - Publicat duminica, 29 iunie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 29 iunie 2014 01:37

Favorita numărul 3 a învins-o ieri pe campioana de la juniori de anul trecut, elveţianca Belinda Bencic, cu 6-4, 6-1 în o oră şi 10 minute ♦ Halep devine prima româncă ajunsă în "optimi" la Wimbledon după 16 ani, de la Irina Spîrlea


Într-un fel, meciul de ieri dintre Simona Halep şi Belinda Bencic s-a decis înainte de a începe. S-a decis atunci cînd foarta tînăra şi un pic imprudenta elveţiancă, 17 ani, a declarat că îşi doreşte s-o învingă pe a 3-a jucătoare a lumii, că are o şansă şi, mai mult, nimic de pierdut. Simona, venită după un meci al nervilor cu Ţurenko, a răspuns cu un surîs pe buze că nici ea n-are nimic de pierdut, jucînd pentru prima dată în carieră în turul al treilea la Wimbledon.

Iar start amînat
Într-un fel, meciul de ieri s-a decis înainte de a începe, cînd ploaia a adus alte ore lungi şi încordate de aşteptare. Halep a trecut deja de multe ori prin asemenea situaţie, chiar dacă nu-i place, şi e mai călită în bătălia nervilor, în tehnica gestionării timpilor amorţiţi de cenuşiul norilor. S-a văzut din felul cum a intrat Bencic în meci, cu un strop de nerăbdare în plus, cu o agitaţie mai pronunţată. Fetele trebuiau să dispute partida a doua de pe Terenul 2, după cea dintre Raonic şi Kubot, dar s-au văzut trimise, la reluarea jocurilor, ora 18:10 la Londra, două în plus la Bucureşti, pe arena cu numărul 12.

Într-un fel, meciul de ieri s-a decis după primele două game-uri, deşi scorul pe tabelă era 1-1. Aflată la serviciu în deschidere, elveţianca a avut nevoie de 13 minute pentru a şi-l conserva, salvînd două mingi de break şi traversînd 11 situaţii de egalitate. În replică, Simonei i-au trebuit fix două minute pentru a-şi face serviciul.

Apoi, lucrurile au intrat într-un soi de firesc. Halep jucînd măsurat, dar şi agresiv, potrivindu-şi loviturile exact cît mingea să rămînă în teren. A servit foarte bine, 6 aşi în total, reuşită de 78% pe primul. A forţat cînd a trebuit, făcînd break-ul la 2-2. A avut un mic tremur cînd a trebuit să închidă setul, dar a scos cu bine game-ul la capăt, arătînd o tărie de fier. Bencic, în schimb, a arătat multe lucruri bune, Simona s-a văzut un pic în oglindă în puştoaica elveţiană, dar a şi cedat sub apăsarea mizei.

Rapidă pe final
De la începutul setului secund, românca s-a impus. Maşina a ambalat tot mai bine, punînd viteză în lovitura de dreapta, iar break-urile s-au înghesuit în dreptul lui Halep. S-a încheiat 6-4, 6-1, în o oră şi 10 minute, contrast faţă de meciul precedent al Simonei şi semn că iarba îi devine tot mai prietenă.

E prima româncă în "optimi" la Wimbledon după 16 ani, de la Irina Spîrlea în 1998. O va întîlni acolo pe kazaha Zarina Dias, numărul 72 mondial, care a trecut ieri de Vera Zvonareva, finalista din 2010, 7-6 (1), 3-6, 6-3. Este, de asemenea, pentru al 4-lea turneu de Mare Şlem consecutiv în a doua săptămînă. În cadrul generos al istoriei mari, Simona şi-o scrie pe a ei. Cu cerneală dintre cele mai strălucitoare.

Halep va evolua marţi împotriva Zarinei Diyas pentru un loc în sferturi.


117.000 de lire sterline şi-a asigurat Simona Halep prin calificarea în optimile de finală de la Wimbledon

Nemulţumirile lui Fabio
Învins de Kevin Anderson în turul al 3-lea, după un meci de cinci seturi, Fabio Fognini a avut multe lucruri de reproşat organizatorilor de la Wimbledon. Întîi, faptul că disputa a fost pe Terenul 17, deşi era vorba de favoriţii 16, respectiv 20. "Aşa au decis, pînă la urmă, nici nu-mi pasă. Deşi, pe un teren mai mare, am fi avut sistemul hawk-eye, am fi putut solicita revizuirea unor puncte, ar fi fost mai multă lume în tribune", a spus italianul. "Îmi place tenisul de aici, pentru că e rapid şi pot alerga mult, dar nu-mi plac regulile. Culoarea alb. Apoi, mi-am rupt rachetele pe genunchi fiindcă terenul e moale şi l-aş fi stricat", a mai spus el. Adversarul său crede că temperamentul lui Fognini poate să fi cauzat surghiunirea meciului pe Terenul 17: "Nu ştii niciodată ce să aştepţi de la el! Trebuie doar să poţi să-l baţi".

"Fiul numărul 2"
Campionul en titre, Andy Murray, s-a calificat vineri în "optimi" cu o victorie concludentă în faţa spaniolului Roberto Bautista Agut: 6-2, 6-3, 6-2. Glumind, el s-a plîns că nimeni din familie n-a venit să-l susţină în tribună. De fapt, fratele lui, Jamie, disputa alături de australianul John Peers meciul de dublu din turul al doilea, iar Judy Murray a ales să-l urmărească pe băiatul ei mai mare. "E clar că sînt fiul numărul 2, fratele meu e prioritatea, el e numărul unu", a spus Andy. "De cînd eram mici el a fost preferatul, dar, pînă la urmă, bine că am învins amîndoi". Judy a ajuns, totuşi, la ultimele game-uri ale partidei, dar mezinul nu a observat-o.

În "optimi"
După doi ani în care a părăsit foarte repede Wimbledon-ul, eliminat în turul secund în 2012 şi în primul anul trecut, Rafael Nadal şi-a făcut loc în săptămîna a doua la ediţia actuală. Ieri, într-u meci disputat cu acoperişul tras pe Terenul Central, el l-a învins pe kazahul Mihai Kukuşkin cu 6-7 (4), 6-1, 6-1, 6-1. La final, înainte de a părăsi arena, el a făcut semnul de OK spre David Beckham, aflat în Loja Regală. "Starea mea fizică e bună şi asta contează cel mai mult pentru mine. Mi-am încheiat meciurile jucînd mai bine decît la începutul lor. Mă bucur să fiu în «optimi», jucînd bine, luptînd pentru fiecare minge", a spus dublul învingător de la All England Club (2008, 2010).

Lojă plină
Ieri, Loja Regală de pe Terenul Central a fost plină de personalităţi sportive, active sau retrase. David Beckham (foto) a venit împreună cu mama sa şi a stat pe rîndul din faţa celui pe care se găsea Sir Bobby Charlton. Au mai asistat la meciuri cîştigătorul Turului Franţei 2012 Sir Bradley Wiggins, căpitanul "naţionalei" de rugby a Angliei, Chris Robshaw, boxerii Nicola Adams, Anthony Joshua şi David Haye, golferul Ian Poulter, săritorul în apă Tom Daley şi fostul campion mondial la înot Mark Foster.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  29 Iunie 2014, 13:16
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

usor, usor, tot ajunge pe locul 1. babetele williams si na li dau in primire, usor usor, la randul lor... nici sharapova nu mai e tanara, chiar daca e o lady..)) simona are 22 de ani... e cu vreo 10 ani mai tanara,,,, deci, chestia e ca si rezolvata.

sakamoto
sakamoto  •  29 Iunie 2014, 11:16

Fandosita Zbieratova, in urma cu citiva ani, ia- raspuns obraznic lui Ion Tiriac. Acesta a pus-o imediat la punct pe mirlanca din Siberia:ce-ar fi daca i-am respecta putin pe cei in virsta! Inculta si nesimtita, a tacut, caci nu prea are replica! Niet cultura, chiar daca bani are, un camion de ghienghi! Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista!

1349magus
1349magus  •  29 Iunie 2014, 11:03
Postat de solomon_i pe 29 Iunie 2014, 09:22

"Într-un fel, meciul de ieri dintre Simona Halep şi Belinda Bencic s-a decis înainte de a începe. S-a decis atunci cînd foarta tînăra şi un pic imprudenta elveţiancă, 17 ani, a declarat că îşi doreşte s-o învingă pe a 3-a jucătoare a lumii, că are o şansă şi, mai mult, nimic de pierdut. Simona, venită după un meci al nervilor cu Ţurenko, a răspuns cu un surîs pe buze că nici ea n-are nimic de pierdut, jucînd pentru prima dată în carieră în turul al treilea la Wimbledon". Tot n-am priceput cum ati ajuns la nefericita concluzie ca meciul s-a decis inainte de-a incepe...?!

Incearca sa citesti si printre randuri! Trebuie sa intelegi! Doar te cheama Solomon , ce naiba!!!!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează