SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Ploaie rea » Simona Halep s-a oprit ieri în optimile de finală ale turneului de la US Open

Articol de - Publicat marti, 03 septembrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 03 septembrie 2013 12:15

Ea fost învinsă de Flavia Pennetta cu 6-2, 7-6 (3) într-un meci care a fost întrerurpt aproape cinci ore din cauza averselor ♦ Cînd s-au descărcat norii, românca avea minge de set, dar la reluare italianca a reuşit să întoarcă soarta meciului


Călătoria Simonei Halep la US Open s-a încheiat ieri, după un meci cu de toate. Vremea a fost capricioasă la New York, iar partida sa cu Flavia Pennetta, fost număr zece mondial, a început sub nori ameninţători şi cu o umiditate de aproape 80 la sută. După doar cîteva schimburi de mingi, jucătoarele căutau aer. Duminică, Andy Murray spunea că este foarte dificil să respiri în astfel de condiţii. Începutul a fost dificil pentru jucătoarea din România, Pennetta, de trei ori sfertfinalistă la US Open, a servit incredibil, şi-a construit punctele înţelept şi în 26 de minute a cîştigat primul set cu 6-2.

Marcată de umezeală, de oboseală şi de scorul de pe tabelă, Halep nu găsea soluţii să îi confişte serviciul adversarei. A risipit trei astfel de şanse şi apoi şi-a cedat serviciul, lăsînd-o pe italiancă la 4-2. Însă nu avea să dureze prea mult avantajul pentru că Simona a revenit, a făcut re-break, apoi şi-a cîştigat serviciul şi apoi din nou break. Servea pentru set şi conducea cu 40-30 cînd ploaia s-a dezlănţuit pe arena Louis Armstrong.

Jucătoarele au plecat la vestiare şi au avut aproape cinci ore de aşteptat. Ploaia s-a tot jucat cu ele, cînd se oprea, cînd începea şi tot aşa. Pînă la urmă meciul s-a reluat, dar Simona a pierdut momentul acela bun şi a ratat mingea de set, mai mult italianca a făcut break şi a egalat la 5. Pînă la 6-6 s-a mers numai în break-uri. Sîcîită de ratare, Simona a cedat în tie-break, deşi a anulat două mingi de meci. Penetta, 31 de ani, merge în sferturi de finală, în timp ce Halep, 21 de ani, rămîne cu optimile de finală, cel mai bun rezultat al său la turneele de Mare Şlem.

165.000 de dolari şi 280 de puncte va primi Simona Halep pentru atingirea optimilor de finală

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
mihai.anagnoste
mihai.anagnoste  •  04 Septembrie 2013, 23:13

Am fost suparat ca a pierdut Simona, am mai injurat norocul Pennetei, dar mi-am cerut scuze stiind ca asa a vrut Dumnezeu. Simona nu fi suparata, stiu ca sunteti o familie cu credinta puternica in Dumnezeu,tatal tau e un om deosebit, credincios , am primit sprijin de la laliTeia(si are puterea sa-l ofere) cand am vrut momente grele. Simona, suntem mandri de tine!

mihai.anagnoste
mihai.anagnoste  •  04 Septembrie 2013, 23:02

Pennetta:forta,forta si iar forta;dar doar pentru o perioada de timp, atat cat ii permite varsta si o jucatoare puternica precum e Simona. Degeaba a incercat ,la inceput, Simona cu mingi plasate si alte artificii tehnice ,caci tot timpul Pennetta raspundea cu (in) forta. Pana in setul 2 cand Simona si-a adunat toata forta raspunzand Pennetei tot prin forta. Din acel moment am vazut cum Pennetta s-a transformat intr-o leguma, iar Simona era de neoprit. Simona nu fi suparata; aici asa a vrut Dumnezeu. Acum a vrut sa o rasplateasca pe Pennetta si i-a trimis ploaia in ajutor, cu o pauza suficienta exact cat sa-si refaca forta de la inceput. Da , fara ploaia aia, Simona castiga set 3 cu 6-0

sorineldumitru
sorineldumitru  •  03 Septembrie 2013, 16:39
Postat de alegsandru pe 03 Septembrie 2013, 12:07

colegule,putea aia cred sa vina cu mainile legate,sau infasata direct dupa operatia la cot sau unde s-o fi operat.Halep nu o batea ! Daca aceasta jucatoare,care desi nu a jucat 1 an jumatate,si totusi a eliminat pe cine zici tuca a eliminat era de o alta origine decat italiana,simona o batea de facea caca moale pe ea,dar cum aceasta a fost italianca n a putut si nu putea nici intr-o saptamana. pe noi italienii ne snopesc in batie pe unde ne prind mai mult ca oricine,ne bat de ne pisam sange.Din cate stiu cea mai galonata echipa din romania cu 1 cupa si o finala a cupei campionilor+alte sferturi si semifinale jucate NU A BATUT NICIODATA O ECHIPA ITALIANA,deci...ce mai vrei ?

Acum hai sa nu suferim de sindrom italienesc. Daca stau sa ma gandesc, bun au fost multe momente cand italienii ne-au batut in sport ca au un sport mult superior noua, dar numai ce-mi vine acum in minte: i-am batut la CM de polo in 2009 la ei acasa, anul trecut la olimpiada la tir cu pusca Moldoveanu l-a invins pe Campriani si aici vorbesc de sporturi in care Italia e peste noi, ca sunt unele sporturi, ce-i drept putine, in care sunt la ani lumina de noi. Eu nu cred ca are vreo legatura natia adversarei lui Halep, pur si simplu aia a fost intr-o forma mult mai buna. Cred ca Rusia nu a avut atatea probleme cu italienii de-a lungul istoriei si totusi si Kuznetsova si-a luat-o.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează
Close