SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Poveste cu două fete! Simona Halep şi-a împlinit un vis

Articol de - Publicat vineri, 24 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 23 iunie 2011 20:59

Tenis. Simona Halep şi Serena Williams s-au înfruntat ieri pe terenul 2. Serena a cîştigat partida, iar Simona şi-a împlinit un vis, acela de a juca cu una dintre surorile Williams.

Puţine jucătoare au privilegiul de a se întîlni faţă în faţă pe teren cu jucătoare pe care le-au văzut la televizor atunci cînd erau mici şi doar visau să joace la Wimbledon. În cazul Simonei Halep, a fost din prima încercare. La întîia participare la turneul verde de la Londra, constănţeanca în vîrstă de 19 ani s-a întîlnit ieri în turul al doilea cu Serena Williams. Cînd americanca se impunea pentru prima oară într-un turneu de Mare Şlem, Simona avea 8 ani. Iar acum românca a întîlnit-o pe Serena într-un moment de maximă emoţie, cea mai mică dintre surorile Williams revenind pe teren după un an negru, în care a fost foarte aproape de moarte.

La 29 de ani, Serena mulţumeşte pentru fiecare clipă petrecută cu cei dragi, dar şi pe terenul de tenis. După victoria din primul tur a plîns de bucurie. N-a mai fost cazul ieri, cînd şi-a stăpînit demonii mult mai bine, chiar dacă a fost condusă cu 1-0 la seturi de Halep. Primele 37 de minute ale întîlnirii au fost aproape perfecte pentru adolescenta care în urmă cu aproape 12 ani o putea vedea doar la televizor pe Serena. O singură greşeală nefortaţă, servicii puternice, luciditate în joc, dar şi o mică alunecare pe iarbă care a făcut-o pe Simona să cheme medicul. Nimic însă n-a împiedicat-o să ia primul set cu 6-3.

Englezii prezenţi în tribunele terenului 2 se bucurau că sub privirile lor se naşte o nouă stea a tenisului mondial. În timpul partidei chiar şi Serena a aplaudat-o pe româncă pentru un cros din drop. Consistenţa Simonei avea să dispară însă la fel de repede ca un bol de căpşune cu cremă. Serena a început să lovească din ce în ce mai tare, a făcut break-ul repede în setul al doilea şi şi-a asigurat decisivul.

Poate Halep şi-a adus aminte că e doar numărul 58 mondial şi că are în faţă un fost lider WTA, că Serena are 13 trofee de Mare Şlem, iar performanţa ei cea mai de sus în astfel de turnee este atingerea turului al treilea la Australian Open 2011. Greşelile s-au înmulţit, serviciul s-a topit, dreapta s-a îmblînzit, nervii au copleşit-o pe Simona, care a cedat partida cu 3-6, 6-2, 6-1.

Statistica de după partidă arată că românca a greşit neforţat de 7 ori, în timp ce adversara de 19, loviturile cîştigătoare însă au fost copleşitoare, 34 de partea jucătoarei din SUA şi doar 11 în dreptul puştoaicei din România. Serena continuă să spere la un nou titlu, în timp ce Simona o să-şi amintească mereu de primul său Wimbledon.

Înfrîngere rapidă

Alexandra Dulgheru a părăsit turneul de la Wimbledon, după ce a fost învinsă ieri de Svetlana Kuzneţova. Rusoaica, favorită 12 a turneului, a avut nevoie de 51 de minute pentru a o învinge pe Alexandra cu 6-0, 6-2. Românca are drept cea mai bună performanţă la Wimbledon atingerea turului al treilea, în 2010.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează