SPORTURI  »  TENIS  »  NURNBERG

Victorie în finala de la Nurnberg » Simona Halep a cîştigat primul trofeu din carieră: "Este incredibil!"

Simona Halep e la prima finală a sezonului
Simona Halep e la prima finală a sezonului

Articol de - Publicat sambata, 15 iunie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 15 iunie 2013 20:59

UPDATE Simona Halep a cîştigat finala turneului de la Nurnberg şi a cucerit primul trofeu din carieră. Românca a învins-o în două seturi pe Andrea Petkovic, 6-3, 6-3.

Simona a mai fost finalistă la Fes, în 2010 şi 2011, şi la Bruxelles, în 2012.

"Este o victorie frumoasă pentru mine şi acesta este un turneu frumos. Nu voi uita niciodată asta. Andrea m-a învins în România, acum cîţiva ani, şi sînt fericită că astăzi am reuşit să o înving aici. A jucat foarte bine şi atmosfera a fost extraordinară. Este un sentiment incredibil să cîştig primul meu titlu WTA", a spus Halep, potrivit Mediafax.

-------------

Românca a învins-o ieri, în semifinale, pe Lucie Safarova cu 6-3, 0-6, 6-2 şi o va întîlni în ultimul act pe Andrea Petkovici. Va fi al patrulea ultim act pe care-l dispută românca în carieră.

Simona Halep e fericită. Strînge pumnii şi se bucură cu capul în jos, doar aşa, pentru ea, pentru energia consumată, pentru milioanele de ore de antrenamente, pentru finală. E sfîrşitul meciului cu Lucie Safarova din Cehia şi terenul de zgură pare prea mic pentru bucuria româncei. Are 21 de ani şi tocmai ce s-a califcat în al patrulea ultim act al carierei sale, după un meci în care a trecut prin toate stările.

De la cea de bucurie controlată după cîştigarea primului set cu 6-3, trecînd prin frustrarea din setul al doilea, cînd nu a reuşit să pună nici un game în dreptul numelui său, şi pînă la emoţiile victoriei care se apropia atunci cînd a reuşit primul break în setul decisiv, apoi pe al doilea şi pînă la împlinirea finală.

În şiragul de finale ale Simonei vine acum Nurnberg 2013, după Fes 2010 şi 2011 şi Bruxelles 2012. Pînă acum românca nu a reuşit să strîngă la piept un trofeu, dar speră că a venit şi momentul ei.

Este prima finală a anului pentru Halep, care o va întîlni acolo pe jucătoarea germană Andrea Petkovici, fost număr 9 mondial şi actual 103, care încearcă să revină după o perioadă mai grea în care accidentările i-au bulversat cariera. Şi pare că e pe drumul cel bun pentru că ieri, în semifinale, ea învins-o pe favorita principală, Jelena Jankovici, cu 6-4, 6-3. Simona are însă drumul său, un drum de zgură.

Înfrîngeri pe iarbă
Sorana Cîrstea, 24 WTA, a ratat ieri calificarea în semifinalele turneului de la Birmingham, după ce a pierdut într-un meci fragmentat de ploaie în faţa croatei Donna Vekici cu 2-6, 1-6. Pentru atingerea sferturilor de finală la Birmingham, românca a obţinut 70 de puncte WTA şi un cec în valoare de 5.300 de dolari.

La Halle, Horia Tecău şi Julian Knowle au ratat finala, după ce au fost învinşi de perechea Santiago Gonzalez/Scott Lipsky cu 6-4, 6-4.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (88)
sakamoto
sakamoto  •  16 Iunie 2013, 14:50

Am vazut finala jucata de Simona. A jucat minunat! Nu credeam ca o tenismana din Romania poate juca atit de bine! Poate se va ambitiona si marea mea simpatie, Sorana Cirstea, si se va inspira din reteta Simonei: MUNCA MULTA! Le doresc fetelor noastre din tenis multe succese!

cosminracila
cosminracila  •  16 Iunie 2013, 11:06

Bravo Simona, la mai mare!

peter76610
peter76610  •  16 Iunie 2013, 02:28
Postat de dinamo4eva pe 15 Iunie 2013, 22:00

unde e comentariul lui peter ca nu era unul vulgar .ori lucreaza chiar la gsp.ro si si-a sters postul , pt ca a recunoscut ca o cunoaste pe Sorana. Sorana face parte din categoria fetelor pisi care nu prea fac multi purici la nivel inalt chiar daca sunt super talentate,gen Ivanovic sau Wozniacki... Performanta fac jucatoarele ca Serena sau Sharapova care chiar daca pare o papusa , cand joaca tenis e o bestie . Sau chiar Azarenka care tot asa are un caracter foarte puternic. Sau Henin ... Uite Simona Halep e genul ala de fata.

nici eu n-am înteles de ce mi-au sters comentariul !? deci nu lucrez la GSP

Vezi toate comentariile (88)
Comentează
Close