SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS / ARGENTINA-ROMÂNIA, 4-6 MARTIE 2011

Povestea de la Timişoara: România şi Argentina s-au mai întîlnit în Cupa Davis în 1981

Guillermo Vilas şi Jose Luis Clerc sînt azi prieteni, dar au pozat spate în spate sugerînd cearta din  1981
Foto: OLE
Guillermo Vilas şi Jose Luis Clerc sînt azi prieteni, dar au pozat spate în spate sugerînd cearta din 1981 Foto: OLE

Articol de - Publicat marti, 01 martie 2011 00:00 / Actualizat marti, 01 martie 2011 13:49

Argentinienii au cîştigat cu 3-2, dar succesul lor are o istorie aparte.

România joacă de vineri în Cupa Davis, contra Argentinei, în primul tur al Grupei Mondiale. Partida are loc la Buenos Aires, în Parque Roca, pe zgură, Nalbandian, Monaco, Chela şi Schwank urmînd să-i înfrunte pe Hănescu, Crivoi, Ungur şi Tecău.

Precedenta întîlnire dintre Argentina şi România în Cupa Davis datează din 1981 din sferturile de finală ale Grupei Mondiale. S-a jucat la Timişoara, pe hard, în aer liber.

Argentina a venit în România cu artileria grea Guillermo Vilas, Jose Luis Clerc şi Ricardo Cano sub conducerea lui Roberto Graetz. Guillermo Vilas, la 29 de ani, avea deja în palamares toate cele patru turnee de Mare Şlem cîştigate. Clerc avea 23 de ani şi deja zece turnee ATP cîştigate. Dar în acea perioadă, în echipa Argentinei, era un haos total. Într-un articol publicat în cotidianul argentinian Ole este povestită partea nevăzută a acelei întîlniri care pînă la urmă s-a terminat cu 3-2 pentru sud-americani.

Jose Luis Clerc nu vorbea cu nimeni, nici cu Vilas, nici cu Graetz, căpitanul nejucător! Culmea e că cei doi au jucat împreună partida de dublu. Vilas şi cu Clerc nu şi-au vorbit tot meciul, la pauzele dintre game-uri se aşezau pe scaune diferite şi în consecinţă, Andrei Dîrzu şi Florin Segărcanu s-au impus cu 4-6 10-8 6-3 7-5. Pînă la urmă Vilas şi-a cîştigat ambele partide de simplu, Clerc a cîştigat şi el una şi totul a ieşit minunat pentru echipa argentiniană.

Florin Segărceanu: "Parcă erau duşmani!"
Florin Segărceanu a făcut atunci, în 1981, pereche cu Andrei Dîrzu. Fostul căpitan nejucător al României de azi îşi aminteşte foarte bine întîlnirea. "Se vedea pe ei că sînt certaţi. Nu-şi vorbeau, se uitau urît unul la altul, acţionau mecanic. Parcă erau duşmani! Fiecare îşi vedea de partea lui, de bucătăria lui, dar la dublu dacă nu vorbeşti, nu ai prea multe şanse", a declarat Segărceanu. "Cred că de asta au şi pierdut, pentru că altfel erau nişte jucători formidabili, între primii zece din lume", a adăugat Segărceanu.

Guillermo Vilas şi Jose Luis Clerc s-au împăcat abia după ce au renunţat la tenis. Acum sînt foarte buni prieteni. Şi-au amintit şi ei de episodul de la Timişoara, declarînd pentru "Ole" că "nu ştim ce a fost în mintea noastră să jucăm acea partidă fără să vorbim".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
reddog.56
reddog.56  •  01 Martie 2011, 21:57

Frumoasă poveste, păcat că nu e prea exactă !! e greu să batem anul ăsta, doar să joace HANE prea bine. Oricum, baftă tricolori !!

tzupebine
tzupebine  •  01 Martie 2011, 19:32

Vilas nu a castigat decat 3 turnee de Mare Slem, toate in afara de Wimbledon.

cainerosu76
cainerosu76  •  01 Martie 2011, 13:40

Domnilor de la GSP meciul se joaca in turul 1 al grupei mondiale (optimi). Barajul este la toamna daca pierdem in Argentina.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează