SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Prea puternici » Echipa de Cupa Davis a României rămâne în Grupa I a zonei Europa-Africa

Florin Mergea are trei meciuri de simplu jucate în Cupa Davis, dintre care a câștigat unu și a pierdut două
Florin Mergea are trei meciuri de simplu jucate în Cupa Davis, dintre care a câștigat unu și a pierdut două

Articol de - Publicat luni, 18 iulie 2016 00:00

Echipa de Cupa Davis a României a fost învinsă de Spania cu 4-1 și va rămâne în Grupa I a zonei Europa-Africa și în 2017.

A treia zi a întâlnirii de Cupa Davis de la Cluj-Napoca dintre România și Spania din turul al doilea al Grupei I din zona Europa-Africa a oferit o surpriză. Marius Copil a suferit o accidentare și în locul său a fost nevoit să joace Florin Mergea. Era meciul care putea să decidă confruntarea.

"Nu am avut de ales. Toți ne-am dorit ca Marius Copil să fie apt, pentru că avea mai multe șanse în fața lui Bautista Agut, dar din păcate el s-a accidentat. Trebuia să decidem dacă joc eu sau Horia. Eu mi-am dorit de mult să joc din nou simplu și e prima dată când am această ocazie după trei ani. Ultima oară cred că am jucat simplu acum trei ani la Houston, pe zgură. Azi am încercat să scurtez punctele pentru că Agut nu e un jucător cu care să te iei la trântă. Nu era o misiune imposibilă, dar foarte grea. Și cred eu că i-am făcut față destul de bine. Dar s-a văzut diferența dintre simplu și dublu. Mă bucur că în final am ieșit cu fruntea sus și mi-am demonstrat mie că pot să fac mai multe decât credeam", a spus Florin la conferința de presă. El a cedat în trei seturi 4-6, 3-6, 2-6.

Cu întâlnirea decisă, Adrian Ungur l-a înfruntat pe Pablo Carreno Busta și a cedat cu 3-6, 6-7 (5). Așa că Spania, câștigătoare de cinci ori a Cupei Davis, merge la barajul pentru Grupa Mondială, iar România rămâne în Grupa I a zonei Europa-Africa pentru al șaselea an consecutiv.

România-Spania 1-4

Vineri
Marius Copil-Feliciano Lopez 6-7(4), 7-5, 4-6, 6-3, 3-6
Adrian Ungur- Roberto Bautista Agut 3-6, 2-6, 1-6
Sâmbătă
Florin Megea/Horia Tecău-Feliciano Lopez/Marc Lopez 3-6, 6-1, 1-6, 7-5, 6-3
Ieri
Florin Mergea-Roberto Bautista Agut 4-6, 3-6, 2-6
Adrian Ungur-Pablo Carreno Busta 3-6, 6-7 (5)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  18 Iulie 2016, 15:05

De ce oare unii tenismeni sunt doar deceptii?... Iata palmaresul lui Adrian: Grand Slam (0) Tennis Masters Cup (0) ATP Masters Series (0) ATP Tour (0) Challengers (4) Futures (0)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close