SPORTURI  »  TENIS  »  PERFORMANŢE

Presa internaţională e impresionată de Simona Halep: "Un mic demon, o stea în ascensiune!"

foto: reuters
foto: reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 17 februarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 17 februarie 2014 16:22

Presa internaţională a alocat spaţii importante victoriei de la Doha a Simonei Halep, apreciind că jucătoarea din Constanţa a "demolat-o pe Kerber" (CNN) sau că a fost "un mic demon" (L'Equipe), informează Mediafax.

Site-ul televiziunii americane CNN notează că Simona Halep a demolat-o pe Kerber. "Jucătoarea de 22 de ani a demolat-o pe a şasea favorită Angelique Kerber din Germania după doar 66 de minute. Halep a fost la conducerea jocului de la începutul partidei şi nu a mai cedat controlul pînă la final", se arată pe site-ul citat.

Cotidianul sportiv francez L'Equipe o consideră pe Simona Halep ca fiind "un mic demon" şi un pericol pentru celelalte jucătoare. "Halep, pericolul tînăr. Învingătoare în meciul cu Angelique Kerber, românca de 22 de ani confirmă creşterea spectaculoasă din 2013. Angelique Kerber a întîlnit un mic demon la Doha. Foarte activă în apărare şi prezentă în atac, românca Simona Halep s-a impus în două seturi. Din păcate pentru Kerber, Halep s-a dovedit prea puternică în cea mai mare parte a jocului", a scris un editorialist al L'Equipe.

Agenţia France Presse crede că Simona Halep, "o stea în ascensiune", a confirmat prin acest trofeu rezultatele bune obţinute în 2013, cînd a cîştigat şase turnee, apreciind că stilul româncei le pune în dificultate pe adversare. "Simona Halep şi-a confirmat statutul de stea în ascensiune în circuitul WTA, după ce a cîştigat duminică cel mai mare turneu din carieră într-o manieră impresionantă contra sportivei Angelique Kerber la Qatar Open. Încă o dată, ritmul de lovire al lui Halep şi jocul ei îndrăzneţ au pus o jucătoare mai experimentată şi mai bine cotată sub o presiune continuă care a forţat-o să comită greşeli necaracteristice", a mai scris AFP.

Site-ul de specialitate francez welovetennis.fr este de părere că Simona Halep va mai urca în clasamentul mondial în următoarele săptămîni, avînd în vedere că are puţine puncte de apărat. "Aveţi grijă la Halep. Cu titlul cîştigat la Doha, Simona Halep a ajuns pe cea mai înaltă poziţie din carieră. Acum este a noua jucătoare a lumii, dar este umăr la umăr cu Angelique Kerber, locul 8 WTA, şi Jelena Jankovici, 7 WTA. Dacă românca va continua în acelaşi mod, ea ar mai putea urca nişte poziţii, avînd în vedere că are puţine puncte de apărat pînă în mai", a conchis welovetennis.fr.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (63)
ion.ionescu
ion.ionescu  •  18 Februarie 2014, 03:37

În "Sportul" din anii '80, pe patru pagini mici, găseau loc pentru toate sporturile. Măcar rezultatele şi reveneau a doua zi cu amănunte, dacă era ceva cât de cât important. La meciurile de fotbal din Divizia A, erau caseta tehnică şi cronica în 20 de rânduri, esenţialul din care îţi făceai o idee. Fără înflorituri inutile. Cel mai greu lucru pt. un ziarist este să scrie puţin şi să ofere esenţialul...Culmea : mai găseau loc şi pt. câte un interviu !

t0ni
t0ni  •  18 Februarie 2014, 02:45
Postat de merace pe 17 Februarie 2014, 21:33

mi-ar place ca presa sportiva sa acorde respect fiecarui sport, nu doar fotbalului. In aceasta idee, la rubrica Tenis ar trebui sa apara permanent ultimele date din Tenis, nu clasamentul Ligii 1 la fotbal... :)

intr-o presa sanatoasa de sport, fotbalul si alte sporturi sunt prezentate echitabil, la noi circul cel mai mare e in fotbal si automat cum avem ziaristi de doi bani cauta mascareala si scandalul si nu sportul in adevaratul sens al cuvantului. E mai important cu cine s-o culcat Cristea, ce telefon si-o luat Mutu, pe cine o altoit Sapunaru si pe ce mese pe ritmuri de manele o mai dansat Tanase decat, tenisul in general, boxul, handbalul, etc... De vina nu sunt decat jurnalistii si ziaristii care nu sunt profesionisti si vin dintr-o societate vai mama ei si asta vor, asta le servesc. Dur, pe scurt si la subiect din pacate! :-/

1349magus
1349magus  •  17 Februarie 2014, 21:42
Postat de merace pe 17 Februarie 2014, 21:33

mi-ar place ca presa sportiva sa acorde respect fiecarui sport, nu doar fotbalului. In aceasta idee, la rubrica Tenis ar trebui sa apara permanent ultimele date din Tenis, nu clasamentul Ligii 1 la fotbal... :)

Mie nu mi se pare ca ar acorda un mare respect fotbalului , 90 % dintre articolele despre fotbal se incadreaza la can-can ieftin. @ Speedy Cam da , ma enervez ca trebuie sa sap pe trei pagini de comentarii ca sa gasesc vreo trei de doamne ajuta!

Vezi toate comentariile (63)
Comentează