SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Pretendentă

Articol de - Publicat vineri, 30 mai 2008 00:00

Jelena Jankovici speră să cîştige primul titlu de Mare Şlem al carierei.

Sîrboaica îşi doreşte cu ar­doa­re să triumfe la Paris. Deo­cam­dată a ajuns pînă în turul al treilea, învingînd-o ieri pe Marina Erakovici (Noua Zeelandă) cu 6-2, 7-6(5). Jankovici, semifinalistă anul trecut la Roland Garros, recu­noaş­te că îi este mai uşor acum, o dată cu retragerea lui Justine He­nin. “Ea nu mai este pe teren şi era jucătoarea care îmi dădea cele mai mari dureri de cap. N-am reuşit s-o înving niciodată şi dacă Justine s-a retras, e evident că am mai multe şanse”, a spus sportiva în vîrstă de 23 de ani.Chiar dacă declaraţiile ei sînt foarte optimiste, Jankovici a trecut prin momente similare cu ale belgiencei, cînd s-a gîndit la re­tra­gere. “Dintr-o da­tă mă acciden­tam foarte des, nu mai aveam vic­torii. Nu pu­team accep­ta o asemenea situaţie şi m-am gîn­dit la retragere. Visam să-mi agăţ racheta în cui şi să-mi iau rămas-bun”, a mărturisit sîrboaica. Je­le­na Jankovici a avut familia alături în această perioadă dificilă a carierei. “Au avut foarte multă încredere în mine. Ştiau că o să-mi revin. De atunci am început să urc. M-am maturizat”, a adăugat Jan­ko­vici. Jucătoarea din Sebia a ţi­nut în­să a sublinia că nu este prin­tre fa­vo­rite, chiar dacă ocupă locul trei în lume şi s-a impus într-un tur­neu pe zgură, lucru pe care nu l-au fă­cut jucătoarele clasate înaintea ei, Maria Şarapova şi Ana Ivanovici.

Dar dorinţele ei nu ţin cont de ie­rarhii. “Visul meu este să cîştig un tur­neu de Mare Şlem. Am ajuns în trei semifinale la astfel de com­pe­ti­ţii şi am pierdut în faţa celei care a cîştigat trofeul în cele din urmă”, a su­bliniat Jankovici. Pînă la finala de sîmbăta viitoare, următorul hop este slovaca Dominika Cibulkova.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează