SPORTURI  »  TENIS  »  INTERVIU

EXCLUSIV Prima reacție a echipei Simonei Halep, după ce GSP a găsit în Canada firma care a livrat suplimentul: „Habar n-aveau de unde au luat ingredientele! Am descoperit noi că din China”

Articol de - Publicat joi, 28 septembrie 2023 13:50 / Actualizat joi, 28 septembrie 2023 18:49

Avocatul Bogdan Stoica, apărătorul Simonei Halep la ITIA, a respins afirmațiile patronului firmei Quantum Nutrition Inc. care a susținut că ”e un fals că Halep ne-a dat în judecată”. ”I-am dat în judecată de acum o lună, dar procedurile legale durează pentru că nu există mediere sau ceva asemănător, noi nu avem ce înțelegere să facem cu ei”, a spus Stoica pentru publicul GSP.

Gazeta Sporturilor este în Canada și investighează la fața locului, prin reporterul special Costin Ștucan, culisele afacerii “suplimentului contaminat cu Roxadustat”. Ziarul a mers chiar la sediul firmei Quantum Nutrition Inc, cea care a produs colagenul  Keto MCT Schinoussa pe care l-a luat Halep înainte de US Open. 

„Noi n-am înșelat niciodată pe nimeni” » Direct din Toronto, prima reacție a patronilor firmei canadiene acuzate de Simona Halep că i-a furnizat suplimentul contaminat cu Roxadustat: „E fals că ne-a dat în judecată”
EXCLUSIV
„Noi n-am înșelat niciodată pe nimeni” » Direct din Toronto, prima reacție a patronilor firmei canadiene acuzate de Simona Halep că i-a furnizat suplimentul contaminat cu Roxadustat: „E fals că ne-a dat în judecată”

O firmă mică, un depozit în Toronto

Prima reacție a echipei Simonei Halep, după ce GSP a găsit în Canada firma care a livrat suplimentul: „Habar n-aveau de unde au luat ingredientele! Am descoperit noi că din China”
Intrarea în depozitul firmei

Imaginile și mărturiile obținute arată o firmă mică, ce spune că are fabrici în Canada, dar despre care GSP a aflat, din actele procesului de la ITIA, că nu deține nicio facilitate de producție, ci produce la alte fabrici, alături de zeci de alte branduri. Cum de a ajuns o academie de pretențiile celei a lui Patrick Mouratoglou să lucreze cu o firmă mică, a fost unul dintre răspunsurile neprimite de ziarist. 

Într-o discuție care a avut loc la sediul firmei din Toronto, unul dintre proprietarii companiei, Konstantino Koveos, a susținut că decizia ITIA de suspendare a lui Halep este incontestabilă și că procesul anunțat de avocații româncei împotriva companiei sale este “o invenție”. Pentru că ei n-au primit nicio înștiințare. 

”Suplimentul n-a fost contaminat cu Roxadustat. Suntem ortodocși, facem afaceri cu frica lui Dumnezeu!”, a sunat una dintre declarațiile făcute de Konstantino Koveos pentru GSP. 

Ziarul a discutat cu Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep, despre informațiile descoperite în Canada și despre afirmațiile patronului firmei, Konstantino Koveos.

Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep: „Contaminarea în sine, din produsul canadian, nu mai e o ipoteză, a fost validată de tribunal”

- Domnule avocat, înainte de orice. Koveos spune că nu i-ați dat în judecată, că e, cităm „un fals susținut de presa din România”.
- I-am dat în judecată. Înțeleg ce spune el, că poate nu au primit înștiințarea. I-am dat în judecată de acum o lună, dar procedurile legale durează pentru că nu există mediere sau ceva asemănător, noi nu avem ce înțelegere să facem cu ei.

- Sunteți convinși că a avut loc o contaminare cu Roxadustat de la ei a colagenului ingerat de Simona Halep?
- Asta am descoperit noi în ceea ce luase Simona. Apoi am luat alte recipiente sigilate, comercializate tot de firma canadiană. Am găsit aceeași contaminare. De altfel, nu e vorba că noi susținem ceva, ci e clar: chiar tribunalul de la Londra, care a judecat cazul, a decis că a fost vorba de contaminare de la acest supliment. Că tribunalul a spus că această contaminare nu explică totul, aici intrăm în altă discuție. Dar contaminarea în sine, din produsul canadian, nu mai e o ipoteză, a fost validată de tribunal.

Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep: „Sunt o firmă mică, nu știu cum să spun, probabil meteorică”

Prima reacție a echipei Simonei Halep, după ce GSP a găsit în Canada firma care a livrat suplimentul: „Habar n-aveau de unde au luat ingredientele! Am descoperit noi că din China”
Unul dintre birourile depozitului

- Ziarul a găsit o firmă mică, ei zic că au fabrici în altă parte.
-Nu au. Produc în Canada, dar la fabricile altora. Da, sunt o firmă mică, nu știu cum să spun, probabil meteorică. 

- I-am întrebat și pe ei: cum de Academia Mouratoglou lucrează cu o firmă atât de mică? Sigur, nu dimensiunea e discuția, ci faptul că nu controlează procesul de producție. Cum de s-a întâmplat?
- Nu vă supărați, nu e o întrebare pentru mine.

- Logic. Dar sunteți avocatul Simonei. Iar Simona Halep a cedat tot staff-ul de până atunci în favoarea oamenilor Academiei Mouratoglou. Care a lucrat cu o firmă ca aceasta. Cum…
- Încă o dată: nu e pentru mine întrebarea. Dar vă pot spune altceva, apropo de faptul că firma canadiană v-a declarat că produsul lor nu a fost contaminat. Cum să știe ei asta, dacă habar n-aveau de unde au luat ingredientele! Am descoperit noi că din China.

- Ce înseamnă că nu știau de unde vin ingredientele? John Koveos, celălalt acționar, fratele omului cu care a vorbit GSP la Toronto a fost la Londra, la tribunal?
- John Koveos a fost audiat pe videoconferință. Și acolo a explicat ce știe. Știa foarte puține. Ei nu doar că produc în alte fabrici, că ei nu au. Dar nici acele fabrici nu sunt cele care aduc ingredientele, ci un importator. Noi am făcut o trasabilitate. Și am descoperit că o parte a ingredientelor folosite la acest colagen au venit din China. 

- Au venit deja contaminate ingredientele, asta susțineți?
- Noi nu putem stabili acest lucru. Contaminarea poate avea loc oriunde, și în procesul de fabricație. Însă pe baza unei analize de jurisprudență sportivă extinsă am văzut că multe cazuri de contaminare pe suplimente au ca origine China. În privința medicamentului Roxadustat, China e prima țară care l-a aprobat, care îl produce și îl utilizează masiv în tratamente, în special pentru problemele renale severe.

Simona Halep le-a primit la hotel

- Cum au ajuns la Simona?
- Scrie în dosar. (n.r. Schimbarea medicației Simonei Halep a fost recomandată chiar de Patrick Mouratoglou și de Candice Gohier, fizioterapeuta angajată de acesta, iar marca aceasta canadiană a fost recomandată de Frederic Lefebvre, directorul Academiei Mouratoglou).

- Concret, cum?
- Există discuții pe whatsapp și pe alte mijloace ale celor de la Academie cu un om de la distribuția firmei canadiene. Trei produse, printre care și colagenul, au fost livrate din Canada la hotelul de la New York unde stătea Simona. Celelalte două produse, un electrolit și o proteină, nu au fost contaminate. Înțelegem că au fost produse în altă fabrică.

Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep: „Nu veți primi de la mine un răspuns”

- Intervievat de Gazetă la firmă, Koveos mai spune că una dintre principalele linii de apărare ale Simonei Halep, testele profesorului  Alvarez ”sunt îndoielnice”, am citat. 
- Firma a venit ca martor adus de ITIA. De la început, depozițiile lor au fost în linie cu ITIA, cu acuzarea din caz. Ce să spună? Adevărul e însă acela că ei au o mare problemă și o să aibă în continuare. Cum să livrezi un supliment contaminat și să susții că nu e contaminat. Probabil că acesta va fi finalul lor în această afacere.

-Nu vă supărați, mai întrebăm o dată: cum de produsele unei asemenea firme au fost preferate de Academia  Mouratoglou, care lucrează cu sportivi de top mondial?
-Nu veți primi de la mine un răspuns.

Citește și alte articole:

Indiciul rupturii? Halep l-a IGNORAT pe Mouratoglou în văzul tuturor!
HALEP, SUSPENDATĂ
Indiciul rupturii? Halep l-a IGNORAT pe Mouratoglou în văzul tuturor!
Sorana Cîrstea, atacată din SUA după remarca la adresa Serenei Williams: „Are tupeu” + „ Se vorbește mai mult despre o postare pe Twitter decât despre suspendarea lui Halep”
HALEP, SUSPENDATĂ 4 ani
Sorana Cîrstea, atacată din SUA după remarca la adresa Serenei Williams: „Are tupeu” + „ Se vorbește mai mult despre o postare pe Twitter decât despre suspendarea lui Halep”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (55)
sughibughi
sughibughi  •  29 Septembrie 2023, 08:42

se cauta scuze pentru Halep.

florinbelascu
florinbelascu  •  29 Septembrie 2023, 06:49

Să nu uităm totuși că înainte de US Open cât și la audierea preliminara procesului produsul acesta nu exista in declarația Simonei, brusc a apărut la proces.

traian_v
traian_v  •  29 Septembrie 2023, 02:44
Postat de elton pe 28 Septembrie 2023, 18:38

e a doua oara cind scrii ca Simona Halep ***! am o rugaminte publica pentru asistentii avocatului Simonei, asistenti care sint sigur ca citesc TOATE comentariile de pe acest site: sa-ti duca visul pina la capatul de care vorbea Ozzie Osbourne intr-o melodie (deja) celebra! pina atunci, ratatule cu tricolor: gindul ca sint contemporan cu unul ca tine, imi da frisoane! ar trebui sa simta asta si moderatorii gsp-ului!

Dar care e problema ta ce scriu eu si de cate ori? Nu am voie? Am subliniat meritele lui Cahill si Mouratoglu in experienta lui Halep. Am spus ca cei doi nu au iesit in pierdere - intelegi ce vrei.

Vezi toate comentariile (55)
Comentează