SPORTURI  »  TENIS  »  INTERVIU

"Pur și simplu i-a rupt inima, a plâns multe nopți!" » Darren Cahill, dezvăluiri senzaționale despre Simona Halep și un anunț important despre Serena Williams

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 octombrie 2017 11:16

Într-un interviu pentru NY Times, australianul Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, a explicat ce înseamnă locul 1 pentru relația dintre ei doi și cum a arătat 2017 până acum, când Simona se pregătește de Turneul Campionilor.

- Ai spus că una dintre cele mai mari schimbări din tenis o reprezintă faptul că o jucătoare poate chema antrenorul pe teren. Tu ai avut o conversație pe cinste la Miami anul ăsta, lucru care a dat naștere la tot felul de dezbateri și o atenție sporită.
- Pentru mine a fost cea mai mare schimbare și cred că va fi cea mai mare schimbare pentru următoarea generație de tenis cu aducerea ei și la masculin. Cred că e minunat că WTA a implementat-o ținând cont de ce efecte are. Cred că ar mai putea fi îmbunătățită. Cred că e destul de restrictivă pentru că poți coborî pe teren o singură dată pe set. Antrenorii merg lângă jucători și toarnă informații despre jucător, pentru că au o singură șansă să discute cu jucătorul o singură dată de-a lungul unui set. E dificil pentru că destul de des ești chemat acolo când ești condusă, așa că discuția e mai mult una emoțională decât una strategică.

Cred că circuitul ATP și-a făcut o analiză detaliată și a decis că va încerca să aplice aceeași metodă. Apropo, asta a fost ideea mea și cred că e minunat ca mai mulți oameni să poată vedea ce înseamnă esența tenisului și să faci acest sport mai interesant.

- Discuțiile sunt televizate. Informația înseamnă putere. Spune-ne deci dacă ascunzi lucruri pe teren când vorbești cu Simona. Eviți să spui anumite lucruri?
- Nu mă feresc să spun orice e nevoie pentru a câștiga un meci! Dacă trebuie să spun lucruri tactice foarte importante și să transmit un mesaj despre slăbiciunile adversarului o fac! Fac orice e nevoie pentru a obține victoria, orice!
Evident, felul în care vorbești e un pic diferit pentru că te aude toată lumea.
Trebuie să alegi mai atent cuvintele, dar nu mă cenzurez. Spun orice e nevoie pentru a-mi ajuta jucătoarea.

- Cât de surprins ești că Simona a ajuns pe locul 1, deși a câștigat un singur turneu în ultimele 52 de săptămâni?
- Sunt surprins că a reușit să devină numărul 1 după începutul de an pe care l-a avut. Din noiembrie/decembrie anul trecut, Simona a avut tendinită patelară (o leziune care afectează tendonul dintre rotulă și tibie) de care nu a putut scăpa. A început anul cu această problemă la genunchi despre care credeam că va fi OK. Dar nu a fost. Așa că anul ei nu prea a fost OK până la turneul de la Miami.

Am avut o discuție lungă înainte de Miami, am stabilit că ar putea fi un an de tranziție în care va trebui să ne concetrăm pe diferite aspecte și să continuăm să îmbunătățim prestația Simonei ca atlet și ca jucătoare de tenis și să nu ne preocupăm prea tare pentru drumul către Singapore. Apoi am avut acel mic conflict la Miami, care a fost un alt început. S-au întâmplat multe în primele 4 luni ale lui 2017.

Faptul că Simona e unde e acum, că a venit la Singapore ca numărul 1 e meritul ei absolut. Da, a câștigat un singur turneu și a fost unul mare, la Madrid, dar a arătat că merită de multe ori. A ajuns în finală la Roma, și-a luxat glezna, 5-2, două break-uri contra Svitolinei în acel prim set al finalei și apoi a ajuns în finala de la Roland Garros. I s-a rupt inima de tristețe la Paris, contra Jelenei Ostapenko. A plâns multe nopți în următoarele luni gândindu-se la acel moment, fiind așa aproape și jucând atât de bine și i-a scăpat totuși printre degete.

Dar e meritul ei că după atâtea lovituri a fost capabilă să iasă pe teren și să ajungă iar aproape de numărul 1 și să continue să câștige și să reușească să devină lider mondial. Asta arată că are o forță interioară incredibilă! Simona este mult mai puternică decât crede!

- Dacă Serena Williams revine în 2018, cunoscând-o, poate să domine din nou circuitul sau cerem prea mult la 36 de ani?
- Cunoscând-o, cred că va fi o problemă pentru toată lumea. E imposibil, din punctul meu de vedere, ca Serena să revină și să fie la 50% din capacitate. Va fi cât se poate de aproape de sută la sută din potențialul pe care-l cunoaștem.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (2)
braveheartro
braveheartro  •  21 Octombrie 2017, 17:05
Postat de sexilian pe 20 Octombrie 2017, 17:17

ATENTIE LA NARA STANGA,acolo trebuie lucrat.......

Si tu atenție la cot că spargi faianța.

sexilian
sexilian  •  20 Octombrie 2017, 17:17

ATENTIE LA NARA STANGA,acolo trebuie lucrat.......

Vezi toate comentariile (2)
Comentează