SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Rafael Nadal n-a fost întotdeauna atât de bun! Întâmplare amuzantă din trecut: „Era condus cu 5-0 și avea racheta ruptă”

Articol de - Publicat luni, 16 decembrie 2019 18:01

Toni Nadal a povestit o anecdotă inedită cu celebrul său nepot, Rafael (1 ATP, 33 de ani), de când acesta avea 15 ani.

Sunt deja aproape doi ani de când unchiul Toni nu îl mai însoțește pe Rafa în circuit, rămânând să se ocupe de academia nepotului său din Manacor. Antrenorul are însă destule întâmplări și pilde interesante de împărtășit din lunga perioadă în care l-a crescut și modelat pe liderul mondial.

„Mulți ani l-am făcut să se pregătească în condiții puțin favorabile”, a povestit Toni. „Cu mingi uzate, pe terenuri defectuoase. Îi lungeam la nesfărșit antrenamentele, voiam să învețe să îndure, să-și întărească personalitatea”. 

O anecdotă anume a ieșit la iveală zilele trecute, în una din conferințele susținute de tehnician. „Am mers cu nepotul meu, când avea 15 ani, și cu alt băiat la un turneu. Jucau în același timp, așa că îl urmăream pe Rafael de departe. Meciul era un dezastru, era condus cu 5-0 de un puști care nu era chiar atât de bun. Un prieten, fost jucător, s-a apropiat și mi-a spus că Rafa avea racheta ruptă”

Toni s-a apropiat de teren și i-a comunicat acest lucru actualului lider ATP. „Ah, da, e ruptă, o schimb”, a replicat micul Nadal. Tot a pierdut, dar 0-6, 5-7. La final, unchiul l-a întrebat cum de nu și-a dat seama, iar replica lui Rafa l-a lăsat uimit. 

„Sunt atât de obișnuit să fie mereu vina mea încât nici nu mi-am trecut prin minte că racheta era cea care mă făcea să pierd meciul”, a explicat multiplul campion de Mare Șlem. Un concept pe care l-a conservat în continuare pe durata carierei sale, acela de a nu atribui înfrângerile unor factori externi. 

Vezi și:

WTA // Wim Fissette, parteneriat de ultimă oră cu Naomi Osaka: belgianul o va pregăti pe japoneză în 2020

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
vishnu
vishnu  •  16 Decembrie 2019, 21:28

"Un concept pe care l-a conservat în continuare pe durata carierei sale, acela de a nu atribui înfrângerile unor factori externi. " Are dreptate, cand pierde e vina lui ca a gresit doza.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează