SPORTURI  »  TENIS  »  DEZVĂLUIRE

Rafael Nadal, revenire întârziată de o problemă la mușchii abdominali: „Nu reușesc să ajung în formă pentru a juca”

Rafael Nadal la antrenament aprilie 2024 Foto: Instagram
Rafael Nadal la antrenament aprilie 2024 Foto: Instagram

Articol de - Publicat duminica, 07 aprilie 2024 15:40 / Actualizat miercuri, 10 aprilie 2024 16:22

Fostul lider ATP Rafael Nadal, 37 de ani, a vorbit despre problemele fizice cu care se confruntă și care îl împiedică să revină în turnee. El a jucat doar la Brisbane în 2024, la începutul sezonului.

A început încă un turneu la care Rafael Nadal era așteptat să participe, cel de Masters 1000 de la Monte Carlo, pe care l-a câștigat de 11 ori. Nu a putut să se prezinte însă în Principat din cauza problemelor fizice persistente.

Aflat în tribună sâmbătă seară la finala Cupei Regelui dintre Athletic Bilbao și Mallorca, Rafa a vorbit despre perioada dificilă pe care o traversează. „Din nefericire, corpul nu mă lasă. Lucrurile sunt complicate de un an și jumătate deja.

Un nou record stabilit de Novak Djokovic » Borna atinsă de sârb
RECORD
Un nou record stabilit de Novak Djokovic » Borna atinsă de sârb

Totul devine dificil, eu încerc în fiecare zi, am venit aici după ce m-am antrenat acasă, de dimineață”, a spus el la Movistar+.

„Sunt lucruri pe care trebuie să le rezolv și deocamdată nu reușesc să mă pun în dispoziție de concurs. Este dificil, vă spun sincer”, a adăugat Nadal.

Rafael Nadal: „Pun în balanță ce a reprezentat cariera mea”

El a precizat că la nivel personal totul este în regulă, partea profesională îi aduce alte riduri. „Până la urmă, trebuie să pun în balanță tot ce a reprezentat cariera mea. În momentele rele îți amintești că ai trăit lucruri la care nu ai visat niciodată, de aceea încerc”.

Un lucru este sigur însă: că nu se predă, merge de la zi la zi și nu exclude posibilitatea de a juca săptămâna viitoare la Barcelona sau că își va face apariția la Madrid, spre finalul lunii.

Rafael Nadal, revenire întârziată de o problemă la mușchii abdominali: „Nu reușesc să ajung în formă pentru a juca”
Rafael Nadal într-un moment destins la antrenament Foto: Instagram

Probleme mintale au multe persoane, și eu mă aflu între ei, dar acestea apar când în viața mea profesională nu sunt capabil nici măcar să ajung să mă lupt pentru obiectivele mele”, a punctat Nadal.

Apoi a lămurit despre ce este vorba, o accidentare pe care dezvăluise unchiul lui, Toni Nadal, și pe care o intuiseră mai mulți specialiști, având în vedere că în clipurile postate pe rețelele sociale se antrenează doar în ritm de regularitate, fără serviciu.

„Am o problemă la mușchii abdominali de două luni, de când am revenit din Australia”, a declarat el. „M-am recuperat bine după problema musculară, apoi însă, merg la antrenament într-o zi și încep să simt durere la abdominali.

Am încercat să merg pas cu pas. Nu am reușit să mă recuperez bine. Încercăm tot felul de lucruri, dar cu prudență, aceasta este realitatea”, a declarat el pentru sursa citată.

92de titluri ATP a cucerit Rafael Nadal în cariera sa, cel mai recent la Roland Garros 2022, disputând alte 38 de finale

În 2024, anul care este foarte probabil să fie ultimul al carierei, Rafa Nadal a disputat un singur turneu, la Brisbane, unde a ajuns până în sferturi de finală. El venea după un 2023 de coșmar, marcat de accidentarea la mușchiul psoas din partea stângă, care l-a scos din joc total începând din luna ianuarie.

A suportat o operație chiar de ziua lui, pe 3 iunie, apoi, când s-a putut, a reluat treptat pregătirea, cu gândul de a se prezenta rezonabil în 2024 la turneele cele mai dragi, unde își dorea să aibă o despărțire competitivă și sentimentală în fața publicului.

Rezumatul meciului Nadal - Thiem de la Brisbane, primul al spaniolului la revenirea în turnee

Citește și:

Max Verstappen, după victoria în Japonia: „Știți că a fost un mic sughiț în cursa trecută, acum suntem iar în top”
MARELE PREMIU AL JAPONIEI
Max Verstappen, după victoria în Japonia: „Știți că a fost un mic sughiț în cursa trecută, acum suntem iar în top”
Soția fostului număr 7 ATP, câștigătoare a unui concurs de gătit care a dominat audiența serii
DIVERTISMENT
Soția fostului număr 7 ATP, câștigătoare a unui concurs de gătit care a dominat audiența serii

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
torontezul
torontezul  •  08 Aprilie 2024, 08:45

Eu cred ca adevarata "boala" a lui Nadal se numeste "SinnerAlcaraz". Chiar daca ar fi 100% sanatos, in contextul actual Nadal nu are nici o sansa in fata celor doi. Acelasi lucru este valabil si pentru Djokovic care s-a retras ela Miami de frica nu ca ar fi fost accidentat. Eu cred ca infrangerea in fata acelui anonim a fost defapt regizata pentru a evita confruntarea cu cei doi. Apoi s-a retras de la Miami.

teodosie6666
teodosie6666  •  07 Aprilie 2024, 20:20

Normal ca vrea sa joace cateva turnee pe zgura si sa incheie cariera la rg. Din pacate are sanse mari sa fie eliminat in primul tur la paris daca nu joaca cateva meciuri pe zgura inainte.

klaudiumosoiu
klaudiumosoiu  •  07 Aprilie 2024, 16:07

Ce tot o da dupa gard? La varsta lui, la istoricul medical .... nu mai are rost sa se chinuie. A apus steaua lui. Chiar asa de haplea este sa nu-si dea seama ..... gata, pa si pusi.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează