SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Răsuflă uşurat! Nadal a fost la un pas să abandoneze turneul Wimbledon

Articol de - Publicat miercuri, 29 iunie 2011 00:00 / Actualizat marti, 28 iunie 2011 22:14

Rafa Nadal s-a accidentat în timpul meciului din "optimi" cîştigat în faţa lui Juan Martín Del Potro, dar nu este ceva grav.

Nu e prima dată cînd spaniolul păţeşte ceva în preajma sau chiar în timpul unui turneu de Mare Şlem. În 2009, chinuit de tendinita la ambii genunchi, a suferit singura sa înfrîngere la Roland Garros, apoi a ratat Wimbledon-ul. Anul trecut, tot din cauza genunchiului, a abandonat în "sfertul" cu Murray de la Australian Open, iar în ianuarie a jucat cu ruptură musculară, tot în "sferturi", la Melbourne, cedînd la Ferrer.

Acum a venit această durere teribilă la piciorul stîng, aproape de călcîi, spre exterior. Bandajat şi tratat cu antiinflamatoare, Rafa a terminat disputa cu Delpo, învingînd în patru seturi, 7-6 (6), 3-6, 7-6 (4), 6-4. Seara, a mers la un spital în Londra şi a făcut un RMN care, din fericire pentru iberic, nu a relevat nimic grav. "În timpul meciului m-am temut de ceva serios, apoi durerea a scăzut, pe măsură ce jucam. Analizele m-au liniştit", a detaliat Nadal pe pagina sa de facebook.

Ieri dimineaţă, liderul mondial s-a odihnit, a făcut antrenament doar în cursul după-amiezii, iar astăzi îl va înfrunta în sferturile de finală pe americanul Mardy Fish, cap de serie 10. Celelalte meciuri din această fază sînt: Andy Murray (4)-Feliciano López, Jo-Wilfried Tsonga (12)-Roger Federer (3) şi Bernard Tomic-Novak Djokovici (2).

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (5)
walle
walle  •  29 Iunie 2011, 10:56
Postat de belamy pe 29 Iunie 2011, 10:40

de aceea nu va fi niciodata un adevarat nr 1 in tenis.

Domnii specialisti in psihologie ne-au ajutat sa intelegem in sfarsit problemele lui Nadal. Va multumim ca impartiti din intelepciunea voastra infinita si celor care traiesc la picioarele voastre. Amuzantilor

belamy
belamy  •  29 Iunie 2011, 10:40
Postat de vandersaar pe 29 Iunie 2011, 10:28

Toate astea fac parte din substraturile tacticii multor jucatori.

de aceea nu va fi niciodata un adevarat nr 1 in tenis.

vandersaar
vandersaar  •  29 Iunie 2011, 10:28
Postat de belamy pe 29 Iunie 2011, 08:18

mare om , mare caracter nadal asta.....omul nu stie sa piarda , cu toata dadacirea unchiului toni. urmariti toate meciurile in care a fost "ingramadit" de adversari si vedeti cum cere medicul in teren pt tot felul de nimicuri (inainte de del potro cu federer, a cerut medicul sa-i mute un plasture pe deget cu 1 mm mai sus). cand il vedeti ca transpira abundent si este condus.....isi premediteaza "accidentarea", cere apoi medicul, isi recapata respiratia, isi scoate adversarul din ritm, apoi lasa timpul sa lucreze si lucreaza doar in favoarea lui. de ce nu protesteaza jucatorii...? e in regulament. nu sariti sa ma injurati...doar urmariti mai atenti.

Toate astea fac parte din substraturile tacticii multor jucatori.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează