SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR - CORESPONDENŢĂ DIN LONDRA

Războiul nervilor » Tecău şi Lindstedt au pierdut ieri al doilea meci la Londra, din nou în supertie-break-ul decisiv

Articol de , - Publicat joi, 08 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 07 noiembrie 2012 21:50

Românul şi suedezul au cedat în faţa indienilor Bhupathi şi Bopanna, 3-6, 7-5, 5-10, pe care îi învinseseră anul acesta de două ori


La jumătate de oră după încheierea meciului, pe culoarele reci ale arenei O2, Horia priveşte fix un perete. "Fizic sînt OK, n-am nimic, aş mai putea juca încă un meci acum", oftează el. "Dar e frustrant, teribil de frustrant cînd eşti aici, la Turneul Campionilor, şi pierzi două meciuri la limită". Ieri, s-a întîmplat în faţa indienilor Mahesh Bhupathi şi Rohan Bopanna, 5-10, luni fusese 10-12 cu deţinătorii titlului, Max Mirnîi şi Daniel Nestor.

Învingătorii de la Paris-Bercy, din week-end-ul trecut, au început mai bine meciul. Au reuşit un break rapid. "Ne-au surprins un pic cu retururile pe serviciul meu", explică Horia. "Nu e vorba că aş fi servit rău, dar ei au venit cu lecţiile bine făcute. Au studiat meciurile anterioare şi acum ştiau exact unde ne ducem după prima minge şi ne întîmpinau acolo, reacţionau imediat. Aşa că a trebuit să schimbăm un pic strategia".

Final prăbuşit
Rezultatele s-au văzut, dar break-ul indienilor a rămas ca o culme prea înaltă, imposibil de urcat, pînă la 4-2, cînd românul şi suedezul au dominat pe serviciul lui Bhupathi. Iar cînd Lindstedt a început game-ul următor cu un as, părea că se va face repede 4-4. "Au venit însă apoi cele două duble greşeli ale lui Robert", rememorează Tecău. Încă un break, încă un nod greu de înghiţit. Bopanna e sigur pe serviciul său şi setul se încheie cu 6-3 în favoarea perechii indiene.

Returul de foc
"Ne-am mobilizat mai bine în actul al doilea, am avut şi o şansă de break, la Bhupathi, Bopanna a fost mult mai sigur", spune Horia. Foarte strîns, se merge cap la cap, dar parcă e ceva care se insinuează în aer şi anunţă că se va ajunge în decisiv. "La 6-5 intrasem bine în meci, aveam momentumul, aveam energie pozitivă". Din nou servea Bhupathi. Horia e modest în relatarea sa. La 30-40, el reuşeşte un retur senzaţional şi pecetluieşte setul. Se lasă un pic pe genunchi, apoi sare ca un arc. Urmează supertie-break-ul.

Două erori la fileu
Horia şi Lindstedt au 5-3 cînd se strecoară o minge razantă, atinge fileul şi sare aiurea. S-a dus avantajul. Nervii mai au puţin şi pocnesc. Sala plină, care aştepta confruntarea zilei, Murray-Djokovici, se prinde în emoţia de pe teren. E 6-5 pentru indieni. "Au fost acolo, la punctele pe serviciul meu, două greşeli la fileu care au costat mult şi care n-ar trebui făcute la acest nivel", explică Tecău. Greşelile lui Robert care, pînă la urmă, au costat chiar meciul. 10-5. Din nou au fost aproape, dar la final s-au bucurat ceilalţi.

"În supertie-break contează inspiraţia de moment. Ne-am obişnuit cu acest sistem, am cîştigat cu el mai mult decît am pierdut, dar nouă, jucătorilor de top, nu ne place în mod special"
Horia Tecău

Clasament grupa B
Pereche Meciuri Seturi Game-uri
1. Bhupathi, Bopanna 1-1 3-3 23-23
2. Marray, Nielsen 1-0 2-1 13-11
3. Mirnîi, Nestor 1-0 2-1 12-12
4. Lindstedt, Tecău 0-2 2-4 22-24

Programul de azi
Ora 14:00 (în direct DigiSport 2)
Paes, Stepanek-Granollers, Lopez
Ora 15:45 (în direct DigiSport 2)
Roger Federer-David Ferrer
Ora 20:00
Bryan, Bryan-Qureshi, Rojer
Juan Martin Del Potro-Janko Tipsarevici

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează