SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEE

Revanșa de la Koper » Trei românce în semifinale, Jaqueline Cristian, Irina Bara și Andreea Mitu

Jaqueline Cristian bucuroasă după victoriile de la Koper
Jaqueline Cristian bucuroasă după victoriile de la Koper

Articol de - Publicat vineri, 21 aprilie 2023 20:32 / Actualizat vineri, 21 aprilie 2023 20:32

Jaqueline Cristian, Irina Bara și Andreea Mitu s-au impus în „sferturi” la Koper Open, în orașul în care România a ratat calificarea în faza finală a Billie Jean King Cup

Două componente ale echipei României de BJK Cup, Jaqueline Cristian și Irina Bara, au rămas la Koper, stațiunea cu 25.000 de locuitori de pe litoralul Mării Adriatice, după ce s-a încheiat înfruntarea cu Slovenia din faza calificărilor. Lor li s-a alăturat Andreea Mitu, toate trei luând startul la Koper Open, un turneu ITF cu premii de 60.000 de dolari, disputat pe zgură.

Româncele au acaparat tabloul

În sferturile de finală de azi, disputate la Tenis Club Luka, o bază diferită de cea unde s-a jucat în BJK Cup, tricolorele au obținut victorii în minimum de seturi. 

Irina Bara și Andreea Mitu au evoluat la prima oră. Bara a trecut de Silvia Ambrosio (Ger), ajunsă pe tablou ca lucky loser, cu 6-2, 6-0 în o oră și 20 de minute, iar Mitu a dispus de Jessica Bouzas Maneiro din Spania, favorită 11, cu 6-4, 6-1 în o oră și 26 de minute.

Traseul Andreei e de remarcat: jucătoarea în vârstă de 31 de ani a fost nevoită să parcurgă două tururi de calificări pentru a urca pe tabloul mare. Românca nu a pierdut niciun set în preliminarii, iar acum este în penultimul act.

Bara și Mitu, partenere și la dublu

Revanșa de la Koper » Trei românce în semifinale, Jaqueline Cristian, Irina Bara și Andreea Mitu
Andreea Mitu în turneul de la Chiasso, de săptămâna trecută

Acolo unde o va înfrunta chiar pe Irina Bara pentru un loc în finală. Cele două sunt și partenere de dublu la Koper, unde vor evolua pentru trofeu după ce s-au impus, tot azi, în semifinale, în fața perechii cehe Denisa Hindova, Aneta Kucmova, 6-4, 6-2 în o oră și 14 minute.

Andreea și Irina s-au întâlnit o singură dată în circuitul profesionist până acum, cu mulți ani în urmă, la un concurs de 10.000 de dolari de la Timișoara în 2012. Mitu câștiga cu 6-2, 6-3 pe zgura bănățeană.

Jaqueline Cristian urcă în semifinale

În al doilea meci de pe Terenul Central, după Bara, a intrat Jaqueline Cristian, cap de serie 10 al turneului. Și ea a obținut o victorie clară, 6-2, 6-4 cu Kristina Dmitruk din Belarus, după o oră și 20 de minute.

În semifinale, Jaqueline va juca împotriva spaniolei Aliona Bolsova Zadoinov, favorita 7. Va fi prima lor confruntare în circuitul profesionist.

2 turneeITF a câștigat Jaqueline Cristian sezonul acesta, la Trnava, cu premii de 60.000 de dolari, și Palmanova, concurs de 25.000 de dolari

Weekend-ul trecut, România a pierdut în fața Sloveniei, 2-3, în calificările pentru Billie Jean King Cup Finals, după ce conducea cu 2-0 după prima zi.

Citește și: 

Daniil Medvedev și-a botezat fetița! Nașul Andrey Rublev: „Trebuie să mă rog pentru ea zilnic
CEREMONIE
Daniil Medvedev și-a botezat fetița! Nașul Andrey Rublev: „Trebuie să mă rog pentru ea zilnic"
Fără înfrângere! Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a câștigat al șaptelea titlu consecutiv
Liga Națională
Fără înfrângere! Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a câștigat al șaptelea titlu consecutiv

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează