SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA FED

Rezultat final: România - Serbia 4-1 » Sorana Cîrstea: "Mă bucur că le-am făcut românilor un frumos cadou de Paşte"

Articol de , - Publicat duminica, 20 aprilie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 20 aprilie 2014 18:55

Sorana Cîrstea a fost cea care a adus punctul victoriei, după un meci încărcat de tensiune. "La un set şi 5-2 am avut mari emoţii, mi-am dorit să închei acolo şi am început să mă gîndesc prea mult", a explicat ea la conferinţa de presă.

"Era o situaţie complet nouă pentru mine, să joc pentru echipă şi să trebuiască să aduc punctul decisiv. Este însă un proces de învăţare, iar uneori eşti nevoit să înveţi foarte repede. De aceea, în setul al treilea, cînd am ajuns din nou la 5-3, am fost mult mai liniştită. Am obţinut acele mingi de meci şi cînd am putut, am închis".

Sorana şi-a descris emoţiile drept "diferite" faţă de un turneu obişnuit, "nici mai mari, nici mai mici, dar altfel. Acum am jucat pentru echipă, noi sîntem foarte unite şi contează mult că le-am făcut oamenilor o bucurie de Paşte". Publicul a fost un mare sprijin pentru Cîrstea, "i-am simţit pe suporteri aproape de noi, aproape că erau în teren, cu mine". Luni dimineaţă, la 6:30, Sorana are avion spre Stuttgart, ea urmînd să participe în turneul Premier de acolo, înfruntînd-o pe Julia Goerges în primul tur. "E un turneu greu, sînt ultima acceptată direct pe tablou, deşi sînt locul 27 mondial, de aceea poate n-o să am mult timp să realizez ce am făcut aici. Aceasta e partea mai puţin strălucitoare a tenisului, că nu prea poţi să te bucuri de victorii fiindcă mereu vine altceva".

România a învins, pînă la urmă, Serbia cu 4-1, după ce dublul s-a terminat rapid. La 1-0 pentru Begu şi Niculescu, sîrboaicele au abandonat, Stojanovici accidentîndu-se la încheietura mîinii drepte. "Cred că am jucat trei puncte foarte bune de dublu azi", a încheiat cu umor ziua Monica Niculescu. Tragerea la sorţi pentru Grupa Mondială II 2015 va fi pe 4 iulie.

 

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (17)
leonardv13
leonardv13  •  21 Aprilie 2014, 11:24

Totul e bine cand se termina cu bine e bine ca dupa o periaoda de asteptare tenisul romanesc face performanta si aduce bucurie tuturor romanilor iubitori de acest sport alb.

adytza22
adytza22  •  21 Aprilie 2014, 10:04

sincer merita mult mai mult din partea noastra a romanilor...merita tot respectul ,FELICITARI!!!!

sandokhan97
sandokhan97  •  21 Aprilie 2014, 06:12
Postat de merace pe 20 Aprilie 2014, 23:15

Alea 3 puncte cu care a castigat Romania au fost castigate de Sorana si Simona!!! Conteaza ca le-au facut. Nu mai conteaza cine ce a pierdut!!! Bravo, fetelor!!!

Meciul e fost castigat de echipa Romaniei nu doar de Sorana si Halep. O performanta in grup se face si prin motivarea de catre ceilalti colegi. Poate pt tine nu conteaza decat ce scrie pe tabela, dar nu vorbi daca nu stii ce inseamna munca de colectiv

Vezi toate comentariile (17)
Comentează