SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Roger Federer răspunde mustrărilor lui Ion Țiriac: "Criticile au mers prea departe"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 iunie 2018 17:34

Roger Federer (36 de ani) a anunțat și anul acesta că nu va participa la niciun turneu pe zgură, decizie care l-a iritat pe Ion Țiriac. Directorul turneului de la Madrid l-a criticat pe Federer pentru decizia luată, iar elvețianul i-a răspuns.

"Există libertatea de exprimare și fiecare poate spune ce vrea! Nu sunt de acord cu cei care spun că trebuia să joc. Ei bine, am niște standarde ridicate și vreau ca oamenii să-l vadă pe cel mai bun Roger Federer. Sunt bine, dar am nevoie de o perioadă de pregătire pentru a ține pasul cu ceilalți. Oamenii uită că uneori nu este atât de simplu. În plus, am patru copii alături de care vreau să-mi petrec timpul.

Îmi pare rău, dar am fost în circuit pentru aproape 20 de ani, iar timp de 17 ani am jucat din ianuarie până în noiembrie. Eu nu am făcut precum Hewitt sau Roddick, care nu evoluau peste tot fiindcă călătoriile erau prea lungi. Dacă vreau să joc cât mai mult timp, am nevoie de pauze.

Înțeleg frustrarea unor directori de turnee, inclusiv cei pentru care am făcut atâtea... Dar cred că m-ar fi putut proteja spunând că Roger este liber să decidă. Criticile au mers prea departe!", a spus Federer pentru publicația elvețiană Blick.

"Roger Federer este cu siguranță cel mai bun jucător din istorie, dar nu se comportă corect! Nu e corect ce mi-a făcut! Nu cred că abordarea sa este una dreaptă. Pur și simplu își alege turneele la care joacă"
Ion Țiriac

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (11)
maxp
maxp  •  16 Iunie 2018, 10:26
Postat de invinctus pe 15 Iunie 2018, 22:27

Bai tiriac care te crezi tu cel mai frumos cel mai destept vezi ca baiatul ala e elvetian si e diferenta mare intre ei si romani !!! Nu i poti da tu ordine ce sa faca zgarcitule ce esti !!! La noi da ca e Romania la ei nu au alta educatie !!! *** !!!

Bine, cand vad unul ca tine, parca vad genul de om invatat ca la biserica sa se inchine in fata anumitor natiuni, zise "civilizate". Ce sunt elvetienii? Bai, civilizati or fi, ca la cati bani au sunt extrem de dezvoltati si au mai si adunat o groaza de lume buna de-a lungul istoriei. Sa nu trecem totusi cu vederea faptul ca Elvetia e defapt un punct politico-economic al statelor mari ale Europei, care in foarte mare masura a ajuns atat de civilizat si pe seama statelor mai putin dezvoltate. Adica le-au furat, mai pe scur, sa fiu clar. Asa ca mai usor cu idolatrizarea asta mai ales de origine germana pe care o vedem in tara noastra, ca aia se ... pe noi pe fata, iar noi continuam sa ii pupam in fund.

maxp
maxp  •  16 Iunie 2018, 10:22

Vad foarte multa lume inflamata. Luati-o mai usor, n-a dat Tiriac in nimeni. De regula in cazurile de fata, un reporter merge la om si ii cere parerea in legatura cu ceva. Omul raspunde sincer. Apoi reporterul, sau alti colegi de-ai sai, profita si denatureaza tot ce a zis omul ala, e o procedura clasica a presei. N-a iesit Tiriac de buna voie, direct pornit pe Federer si a inceput sa-l atace ca nu joaca pe zgura. A fost intrebat si si-a exprimat opinia, care e cat se poate de decenta, desi nici eu nu o impartasesc, desi si mie ca spectator, evident ca mi-ar fi convenit sa-l vad pe Federer cat mai des, implicit si pe sezonul pe zgura. Asa cum de altfel, contrar titlului din articol, articolul nu se refera la vreun raspuns dat de Federer lui Tiriac (care probabil ca nici n-a existat, posibil ca Federer sa nici nu cunoasca parea acestuia), ci da un raspuns in general celor care i-au contestat decizia de a nu juca pe zgura. Din care au fost altii mult mai aprigi in legatura cu gestul sau, eu cred ca mai ales lor a dorit sa le raspunda. Sigur ca GSP trebuia sa faca o asociere strategica ca sa stranga clickuri si atunci l-au bagat pe Tiriac in articol, desi nu are absolut nicio legatura. Sau macar puteau sa-l bage altfel.

705579789543629
Marian Radu  •  16 Iunie 2018, 08:07

Libidinosul asta , "Fiare vechi" , e total nesimtit, ...................

Vezi toate comentariile (11)
Comentează