SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

EXCLUSIV Românca martoră 3 săptămâni la antrenamentele Arynei Sabalenka: „Avea rezervate trei ore, dar stătea mai mult de atât!” » Ce a mai observat la bielorusă

Ana Maria Gavrilovici, lângă Aryna Sabalenka +8   FOTO
Ana Maria Gavrilovici, lângă Aryna Sabalenka

Articol de - Publicat sambata, 27 ianuarie 2024 15:00 / Actualizat sambata, 27 ianuarie 2024 15:16

Aryna Sabalenka, bielorusa campioană pentru al doilea an consecutiv la Australian Open, a avut un pre-sezon intens în Dubai, locul unde a pus la punct ultimele detalii înaintea turneelor de la Antipozi. Roadele s-au văzut în ianuarie: Sabalenka a fost dominantă la Melbourne, adjudecându-și trofeul fără set pierdut!

La finalul anului trecut, cu două săpămâni înainte de startul Australian Open, GSP.ro a realizat un interviu cu Ana Maria Gavrilovici, o antrenoare de tenis din România care oferă lecții de tenis în Dubai. În a doua jumătate a lui decembrie, chiar în interiorul academiei unde-și derulează activitatea, românca a urmărit îndeaproape antrenamentele unor staruri precum Novak Djokovic, Aryna Sabalenka sau Paula Badosa. 

Orele petrecute în preajma bielorusei au fost fascinante, mărturisea bucureșteanca de 25 de ani.

Reacția Arynei Sabalenka după succesul categoric din finala Australian Open: „Cred că o să încep să plâng”
AUSTRALIAN OPEN
Reacția Arynei Sabalenka după succesul categoric din finala Australian Open: „Cred că o să încep să plâng”

„Sabalenka avea rezervate trei ore de antrenament, dar stătea mai mult de atât”

„Este extraordinar să stai printre jucători, am văzut programul lor de antrenament. Sabalenka a stat trei săptămâni în Dubai, a fost prima care a venit acolo și s-a antrenat. Este incredibil să le vezi echipele, să vezi cât de mari sunt, cât de mulți oameni au în spate.

Ea a avut mai multe invitate acolo la teren, Badosa a fost de două ori, cred că a fost și Sorana Cîrstea o dată. Sabalenka mi s-a părut extrem de focusată, stătea extrem de mult peste program. Avea rezervate trei ore și stătea și mai mult de atât câteodată. Făcea câte două antrenamente pe zi, juca foarte bine. 

Aryna stătea foarte mult pe serviciu, am avut ocazia să și vorbesc cu unul dintre antrenorii ei. Îmi spunea că vrea să lucreze mult la lovitura de dreapta a ei, să bage un pic de efect, că joacă mult prea plat, din punctul lui de vedere. A fost foarte interesant ca experiență. Mi-a plăcut că am văzut focusul extrem de mare la ea”, a dezvăluit antrenoarea din România.

Eu antrenez la hotelul la care au stat jucătorii. Un detaliu foarte interesant, care mi-a plăcut mult, e că terenurile aveau o anumită suprafață, erau verzi. Cei de la hotel, care e unul dintre cele mai luxoase din lume, au aflat că jucătorii vor veni acolo și au schimbat suprafața terenurilor în așa fel încât să fie cât mai similare cu suprafața din Australia. 

- Ana Maria Gavrilovici, instructor tenis

VIDEO Ana Maria Gavrilovici, întâlnire top class cu Djokovic: „A fost fascinant să văd asta la el”

Citește și alte știri despre Aryna Sabalenka:

VIDEO Reacția Arynei Sabalenka după succesul categoric din finala Australian Open: „Cred că o să încep să plâng”

Aryna Sabalenka a câștigat Australian Open! Demonstrație de forță în finală

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează