SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS / ATLETISM

Românce vizibile » Halep şi Marincu au ajuns pe main page-ul site-urilor oficiale ale forurilor internaţionale de atletism şi tenis!

Simona Halep zîmbeşte cu trofeul de la Budapesta de pe www.wtatour.com +1   FOTO
Simona Halep zîmbeşte cu trofeul de la Budapesta de pe www.wtatour.com

Articol de - Publicat marti, 16 iulie 2013 00:00 / Actualizat luni, 15 iulie 2013 19:58

Florentina Marincu a ajuns în prim-plan după ce a cîştigat două titluri la CM de cadeţi, la lungime şi triplusalt, iar Simona Halep pentru că a cucerit al treilea titlu WTA în 5 săptămîni.

Ieri, cum deschideai site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale de Atletism, un steag tricolor inunda fundalul pozei principale, iar în faţa lui se vedea un surîs larg. Florentina Marincu, 17 ani, era desemnată din titlu ca urmaşă a Anişoarei Cuşmir, cea care a deţinut recordul mondial la săritura în lungime cu 7,43 metri din 1983 pînă-n 1985.

Tînăra a cucerit week end-ul trecut două titluri mondiale de cadeţi la Doneţk, la lungime şi la triplusalt, devenind abia a doua atletă din istorie care izbuteşte o asemenea performanţă. Cealaltă, coincidenţă aproape incredibilă, este tot o româncă, Cristine Spătaru, dublă campioană a lumii în 2003.

Fără odihnă
"Nu o cunosc pe Cristine, dar ştiu despre ea", a mărturisit Florentina chiar pe site-ul IAAF. "Din păcate, ea s-a retras din sport din cauza accidentărilor. Dacă am fi vorbit, poate mi-ar fi dat un sfat bun pentru că ea a reuşit performanţa înaintea mea. Oricum, sînt mîndră că am prelungit tradiţia". Marincu n-are însă prea mult timp să-şi savureze triumful.

Săptămîna aceasta va participa la Campionatele Europene de juniori din Italia, de la Rieti, unde va concura, de asemenea, în ambele probe. Acolo se va înfrunta cu adversare care au cu doi ani mai mult decît ea, însă Florentina are cel mai bun rezultat la triplusalt al sezonului şi al treilea la lungime chiar şi la această categorie superioară de vîrstă.

Încă un trofeu
Şi de pe prima pagină a site-ului WTA (Asociaţia Tenisului Feminin) zîmbea ieri o româncă. Simona Halep ridica frumosul trofeu de cristal cîştigat în turneul WTA de la Budapesta, al treilea adjudecat de ea în ultimele cinci săptămîni, primele fiind Nürnberg şi 's-Hertogenbosch.

Remarcabil în cazul Simonei este faptul că, pînă anul acesta, ea încă nu avea vreun titlu în palmares, doar trei finale disputate. Victoriile i-au asigurat un salt copios în clasamentul mondial, 7 locuri, de pe 30 pe 23, care o transformă în jucătoarea română cel mai bine situată în acest moment.

"Se simte ceva extraordinar după ce ai cîştigat al treilea titlu al anului", a mărturisit Simona pe site-ul WTA. "Pur şi simplu, am crezut în şansele mele şi le-am valorificat, chiar dacă la finalul setului secund am ratat trei mingi de meci. "Mă bucur mult pentru felul în care arată jocul meu acum. Sper să pot continua să cîştig".

Zilele acestea, Halep va participa la un nou concurs pe zgură, la Bastad, premii de 235.000 de dolari, unde este favorită numărul 2, apoi va lua drumul Americii de Nord pentru sezonul de hard care stă să înceapă.

13,75 metri este rezultatul cu care a cucerit Florentina Marincu titlul mondial de cadeţi la triplusalt, pentru cel la lungime sărind 6,42 metri

41 de locuri a progresat în clasamentul mondial Simona Halep din mai, dinainte de a ajunge în semifinale la Roma. Acum e pe poziţia a 23-a

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (3)
dreamer123
dreamer123  •  17 Iulie 2013, 02:16

foarte bine ! merita din plin !

alexs_steaua
alexs_steaua  •  16 Iulie 2013, 10:17

Felicitari ambelor si la mai multe turnee castigate!

cristy82
cristy82  •  16 Iulie 2013, 09:50

felicitari ambelor campioane si mult succes de acum inainte!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează