SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Români fericiţi! » Adrian Ungur şi Marius Copil s-au calificat în turul al doilea

Adrian Ungur l-a învins pe cehul Lukas Rosol
Adrian Ungur l-a învins pe cehul Lukas Rosol

Articol de , - Publicat miercuri, 21 septembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 20 septembrie 2011 21:20

În runda următoare, Adi va da peste Joao Souza, iar Marius peste finalistul de anul trecut, Pablo Andujar.

Adrian Ungur a strîns pumnul după o oră şi cinci minute în amurgul de la Bucureşti. L-a învins pe cehul Lukas Rosol cu 6-4, 6-1. O mică răzbunare pentru perii albi pe care i i-au scos conaţionalii acestuia în week-end-ul trecut în întîlnirea de Cupa Davis. Au fost cîteva zile triste pentru Ungur. Nemulţumit de evoluţia sa, Adi parcă s-a dat de trei ori peste cap şi a şters cu buretele toate îndoielile care i-au trecut prin cap după înfrîngerea cu Radek Stepanek. S-a întors pe zgura unde anul trecut obţinea prima victorie în circuitul profesionist. Atunci a fost un maraton, acum a fost ca o plimbare care i-a luat o parte din energie, dar care nu l-a stors. Cehul, numărul 76 în lume, nu a avut replică în faţa românului de 26 de ani care a adunat cea de-a treia victorie în circuitul profesionist.

"Cred că principalul meu atu a fost returul, iar problema - serviciul, în mare parte şi din cauza vîntului. Am lăsat în urmă dezamăgirea după Cupa Davis, aici era altceva, alt turneu, altă miză. Am făcut un meci destul de bun", a explicat Adrian. Chiar dacă nu a jucat împotriva lui, îl cunoaşte bine pe următorul său adversar, brazilianul Joao Souza, numărul 84 ATP. "Serveşte foarte bine, e un jucător masiv, care preferă schimburile de mingi rapide". Şi ieri însă Ungur a întîlnit un tip înalt şi cu serviciu tare, făcîndu-i faţă. Aşa că poate vine o nouă victorie, care l-ar duce în premieră în "sferturile" unui turneu ATP.

Deja vu cu Copil şi Crivoi
Istoria s-a repetat pentru Marius Copil la BRD Năstase-Ţiriac Trophy. Deşi la douăzeci de ani cuvîntul istorie nu prea îşi are locul. Multă tinereţe şi încredere pentru puştiul născut în Arad. Prima sa victorie în circuitul profesionist avea loc în 2009 pe zgura de la Bucureşti. Învinsul său se numea Victor Crivoi. Ca într-un vis obsesiv, după ce au petrecut o săptămînă împreună, pregătindu-se pentru Cupa Davis, cei doi s-au întîlnit din nou, de data aceasta ca adversari.

La mijlocul zilei, la Arenele BNR, Marius Copil şi Victor Crivoi au plecat din vestiar. Cu paşi hotărîţi şi concentraţi. Aveau să se întoarcă după o oră şi 16 minute, cu Marius rîzînd cu gura pînă la urechi şi cu Victor supărat. Primul a ştiut să se folosească de arma sa cea mai tare, serviciul, şi să-l înnebunească pe Crivoi cu execuţiile sale. "Am jucat bine, chiar dacă a bătut vîntul. Am servit bine şi mi-am păstrat calmul. El şi-a pierdut încrederea", a spus Copil. În turul următor, el îl va întîlni pe Pablo Andujar, finalistul de anul trecut şi favoritul patru. "Sper să nu mai fie finalist", a adăugat zîmbind Marius. După o victorie atît de lejeră, 6-3, 6-3, el a avut timp să respire şi să se gîndească mai sus de Top 200.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează